Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Silvestrovský dáreček pro Paroubka? Miloš Zeman

Troufám si odhadovat, že Jiřímu Paroubkovi jeho dnešní novoroční přípitek pěkně zhořkne. Miloš Zeman si při své nejspíše vrozené zlomyslnosti nemohl vybrat lepšího dne na ohlášení své kandidatury v parlamentních volbách v Ústeckém kraji. Elektronická média nemají kromě silvestrovských oslav o čem psát, a předpokládám, že Zemanův návrat bude jednou z nejdůležitějších zpráv i pro sobotní média tištěná. Ačkoli se Jiří Paroubek bude tvářit nadmíru vesele, ačkoli bude vyprávět o tom, že Miloš Zeman je politická mrtvola bez politické budoucnosti, v nitru duše mu bude jistě úzko.

V Lidovém domě se již od založení Strany práv občanů  (SPO) snaží tvářit ledově klidně, ale ve skutečnosti mají ze Zemana a jeho veteránů opravdový strach. Jak jinak si vysvětlit fakt, že Petr Dimun zakládá falešné internetové stránky SPO, či zadává internetovou reklamu proti tomuto subjektu? Po dnešku nabraly obavy Lidového domu konkrétní podoby.

Do dnešního dne jsem se dívala na ambice Zemanovy SPO velice skepticky. Nechápala jsem, proč Miloš Zeman ohlašuje návrat do politiky, když zároveň odmítá kandidovat do Poslanecké sněmovny jako lídr v některém z krajů. Ani pohled na ekipu jeho vysloužilých ministrů, kteří ho obklopili, mě nenaplňoval optimismem, že by tato strana mohla v parlamentních volbách uspět a obrat tak Paroubkovu ČSSD o hlasy.

Ano, možná je to cynické, ale z dnešního oznámení Miloše Zemana o jeho kandidatuře jsem měla radost především kvůli tomu, že to oslabí Paroubka s Rathem a sníží se tak šance na uzavření povolební koalice ČSSD a KSČM.

Možná že Strana práv občanů nemá celostátně příliš velkou šanci na úspěch, ale jsem přesvědčena o tom, že na Ústecku může zabodovat. Již dnes zde má SPO několik stovek členů, mezi nimi i bývalého populárního poslance Josefa Kopeckého z Podsedic. SPO a Zemanovi navíc může nahrát fakt, že ČSSD je na Ústecku rozdělena do několika gangů a docela bych chtěla vědět, jak na Zemanovu kandidaturu bude reagovat například jeho věrný přítel Jaroslav Foldyna, t.č. un-fair odsunutý z čelných míst ústecké kandidátky ČSSD.

Nikdy jsem nebyla velkým fanouškem „důchodce z Vysočiny“, poprvé jsem pochopila, že mi chybí až ve chvíli, kdy odešel do politického důchodu…Dnes ohlásil návrat a já mu tleskám. Těším se na předvolební kampaň, kterou bude glosovat svými nezapomenutelnými bonmoty. Těším se na to, jak se s bývalým bratrem Paroubkem verbálně „posekají“ v Ústeckém kraji. Těším se na to, že se Zeman nevrátí k diplomatickému slovníku mnoha politiků a bude nazývat věci tak, jak si myslí, že skutečně jsou. Přesto doufám, že jeho politický comeback je omezen pouze květnovým datem voleb.

Za kandidaturou Miloše Zemana je totiž nejspíše ode všeho trochu – uražená ješitnost za zpackanou prezidentskou volbu, snaha poškodit svého soka Paroubka, ale i byznysové aktivity jeho věrného pobočníka Šlofa, či ruské zájmy soudruha Zdeňka Zbytka. Nevím co je tím hlavním motivátorem, který přivedl „jezevce z Vysočiny“ zpět do politiky. Právě proto bych byla nejraději, kdyby on sám co nejvýrazněji uspěl na Ústecku na úkor komunistů a ČSSD a jeho strana nakonec v celostátním součtu získala 4,999% hlasů a do Poslanecké sněmovny se nedostala. Třešničkou na dortu tohoto příběhu by bylo, kdyby se Zeman vrátil na důchod na Vysočinu a Paroubek se na základě volební porážky odebral do důchodu za ním…

Pozn.:

Paroubkovu fámulusovi Dimunovi již zřejmě silvestrovský chlebíček zaskočil, nebo že by již byl natolik ovíněn? Jak jinak si vysvětlit jeho dnešní těžko pochopitelnou reakci.

 

Autor: Veronika Vrecionová | čtvrtek 31.12.2009 14:16 | karma článku: 32,48 | přečteno: 2225x
  • Další články autora

Veronika Vrecionová

ODS: "Když nemůžeš, tak přidej"

V uplynulých dnech se v médiích objevily informace o výzkumu veřejného mínění, který si údajně zadala ODS a jenž jí předpovídá drtivou porážku v krajských a senátních volbách. Nechám raději stranou to, zda výzkum opravdu existuje, či ne. I kdyby totiž nikdy nevznikl, celá ODS by za informace o jeho výsledcích měla médiím poděkovat.

17.8.2011 v 8:19 | Karma: 14,48 | Přečteno: 1259x | Politika

Veronika Vrecionová

Pozor, něco se děje. Dryml pouští Ratha k vodě...

Jak dnes informoval jeden celostátní deník, Vladimír Dryml pouští k vodě Davida Ratha. V reálu to znamená, že Vladimír Dryml opouští funkci "dozorce" nad Klaudiánovou nemocnicí v Mladé Boleslavi, do které ho před několika málo týdny dosadil hejtman Středočeského kraje David Rath. Pokud dochází k takto dramatickému rozchodu, můžeme si být jisti, že v případě dostavby pavilónů interny v nemocnici v Mladé Boleslavi, opravdu něco lidově řečeno "smrdí"...

21.4.2011 v 11:58 | Karma: 24,32 | Přečteno: 2024x | Politika

Veronika Vrecionová

Trvám na tom, že s bezpečnostní agenturou se vládnout nemá

Motto: "Výkonná rada nadále trvá na odchodu ministrů a náměstků spojených s agenturou ABL a příbuznými subjekty, neboť současnou krizi vyvolalo propojení ABL s veřejnou mocí."

20.4.2011 v 9:34 | Karma: 11,97 | Přečteno: 1022x | Politika

Veronika Vrecionová

(NE)promyšlené řešení pro Domov seniorů v Panenských Břežanech

Uběhlo pouze několik málo měsíců od doby, kdy mělo dojít na základě rozhodnutí Krajského úřadu ke stěhování dětí z dětského domova v Pyšelech a máme zde nový, neméně kontroverzní, sociální návrh. Krajský úřad Středočeského kraje se rozhodl zrušit domov seniorů v Panenských Břežanech a nahradit ho expozicí, která by mapovala odboj za druhé světové války. V pátek 8. dubna jsem navštívila tento domov seniorů a setkala se zde s jeho ředitelem panem Černý.

14.4.2011 v 11:20 | Karma: 11,39 | Přečteno: 954x | Ostatní

Veronika Vrecionová

Pane prezidente, nehrajte to prosím s VV - ABL

Před prezidentskou volbou v roce 2008 jsem společně s mými známými cítila, že by ve chvíli, kdy mediální mainstream zcela nepokrytě protěžoval Klausova protikandidáta Jana Švejnara, měl zaznít i hlas opačný. Proto jsem s několika známými iniciovala vznik iniciativy akce VolímKlause.cz. Prostřednictvím ní podpořilo během velmi krátké doby prezidentskou kandidaturu Václava Klause desítky tisíc lidí, včetně řady významných osobnostní našeho kulturního a společenského života.

12.4.2011 v 16:58 | Karma: 24,49 | Přečteno: 2068x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Řidič na Nymbursku vyjel ze silnice na chodník a srazil čtyři chodce

5. května 2024  19:10

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Ukrajina je na ruskou letní ofenzívu připravená, zaútočí příští rok, míní USA

5. května 2024  19:05

Sledujeme online Ukrajinská armáda je připravena zahájit v příštím roce další ofenzívu proti ruským okupačním silám....

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Kdo vlastní české firmy. Zahraniční kapitál roste, počet Rusů v čele klesá

5. května 2024  18:22

Ruský kapitál v českých firmách od invaze na Ukrajinu a s ní spojenými sankcemi klesá, některé...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2380x
Senátorka za Mělnicko a Prahu-východ, starostka středočeské obce Přezletice, členka ODS, vdaná, 2 děti.


www.facebook.com/veronika.vrecionova

www.VERONIKA2010.cz