Slovo Mír skutečně není sprosté

Ani za Varšavské smlouvy nebyla válka tolik populární , aneb pravda a spravedlnost v podání toužebných přání fanatiků ......

Nevím jistě jestli blázní okolí a já jsem letadlo....

... aneb rozmohl se nám tady poslední dobou jeden takový nešvar....

Po několika letech "neoficiální Války" na Donbase vtrhla armáda Ruské federace na území Ukrajiny s cílem ji anektovat. Dopouští se hrozných válečných zločinů, je zdokumentována řada masakrů i na civilním obyvatelstvu. 

V prvních týdnech války se ukázalo, že do tohoto "dobrodružství" vyrazila Ruská válečná mašina mírně řečeno nepřipraveně. Západ však zjevně zaskočený eskalací konfliktu a pohlcený řadou vlastních zájmů ( Nemrznout, neděsit obyvatele ...) nedokázal adekvátně zareagovat a přijmout mnohem tvrdší opatření k vytlačení agresora z Ukrajinských území . 

Nyní se konflikt nachází v situaci, kdy Ukrajinské armádě  eufemisticky  řečeno ( Přesně taková je řeč našich analytiků) dochází rovněž živá síla . Bez zbytečných krasomluv to přeložím těm , kteří se tváří, že nechápou.... Za naše zadky v teple už umřelo tolik Ukrajinců, že není kde brát...

Vaše představy, že mají zbytečně umírat dál jsou mylné až zvrácené. Stejně tak jako tápání v historii a primitivní šablony, které z ní vytahujete... Ta historie je plná i opačných příkladů.  

Spíš než na zbytečné umírání našich přátel, by bylo účelné se připravit na další kroky, které z Ruské strany mohou přijít. Po událostech z posledních let už nic není nemožné. 

Máte snad někdo dojem, že jsme na válečný stav připraveni ?

Teď se nás Rusko nebojí a nespí. Válečná ekonomika tam  jede na plné obrátky.

Ukrajina může spravedlnosti dojít časem. 

A ještě jedna věc. Dávejme věcem pravá jména. Válka na Ukrajině není válkou za hodnoty, natož pak morálku. Stojíme tady na "správné straně", ale když se nám to hodí klidně tiskneme ruce i stejně zvrhlým režimům jako je ten Putinův. ( A to i právě v tuhle chvíli.)  Stejně tak, řekněme hrdinům na frontě , že neumírají kvůli nějakým vyšším principům, ale především kvůli tomu abychom my nemuseli ..

Mír totiž skutečně není sprosté slovo. A někdy i špatnej Mír je lepší než dobrá válka. Protože dává do budoucna naději. Ti, co spí na modrožlutých hřbitovech pokrytí slávou ...  už žádnou nemají.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | sobota 23.3.2024 4:39 | karma článku: 28,86 | přečteno: 1133x