Rozhodnutí Městského soudu v Praze chrání především vládu

a přes ni i veškeré občany této země. Spousta lidí je ale zjevně nepochopila, nebo úmyslně překrucuje.

Soud v žádném případě nezpochybnil potřebu mimořádných opatření, které vláda vyhlásila ve snaze zastavit hrozbu nekontrolovatelného růstu nemocných v rámci celosvětové pandemie. I já pořád tvrdím, že díky těmto bolestným, ale včas přijatým opatřením si stojíme víc než dobře.

Malá odbočka.Je mi líto těch rádoby humoristů, kteří se opět chytli výroků o záchraně tisíců mrtvých, neboť spousty životů podle mě skutečně bylo zachráněno. Je zbytečné nefér se trefovat do člověka, který občas od tlakem a díky tomu, že nemluví rodnou řečí, něco takového vypustí.

Jediné co toto rozhodnutí znamená je holý fakt, že i v mimořádných chvílích je třeba držet se zákonů a Ústavy této země. Platí to samozřejmě i pro vládu Andreje Babiše. Navíc, je to i v jejím absolutním zájmu. Do budoucna se tím nebudou otvírat stavidla pro hromadné žaloby pro jejich porušování a především... Respektování práva je přeci ten základ na kterém stát sám o sobě stojí. Dneska jej v rámci "dobra nás všech" překročí vláda. Když to nezabere může jej v další fázi přestat respektovat policie, nebo armáda. Šlo by jim přeci jen o naše blaho. (Ne že bych jednu, nebo druhou složku momentálně z něčeho takového podezříval, to fakt ne.) A co dál? Dál by mohla v našem nejlepším zájmu jednat třeba nějaká forma domobrany, nebo nejsilnější gang....

Každopádně, kdyby se nerespektování zákonů stalo normou, byla by nějaká vláda úplně zbytečná a zavládli by tu jiné zákony a bezpráví.

Právě proto se domnívám, že pokud si někdo myslí, že výše zmíněné rozhodnutí je mířeno proti vládě Andreje Babiše, nebo nám všem normálním, pak jej vůbec nepochopil.

Díky a ahoj Filip.

 

Autor: Filip Vracovský | neděle 26.4.2020 9:52 | karma článku: 38,22 | přečteno: 5196x