Proč jsem uzavřel diskuze ?

Po dlouhé době zase do Hydey parku . Je tu pěkně útulnu, žádná tlačenice. Račte vstoupit a za nastražené uši dík ....

Částečně je to selhání sebedisciplíny , částečně na ně prostě nemám čas.....  taky se na ně netěším tolik co dřív.  

Především však proto, že můžu.

A jejich otevření není žádným ukazatelem statečnosti, nebo demokracie... Obojí se opravdu projevuje jinde a jinak. 

Čas... Je to jednoduché. Zvedl se mi podíl přímé pedagogické činnosti na škole ( učení)  . Na rozdíl od jiných činností, které tam dělám ( příprava studentů na soutěže, poradenství, partnerské akce ....) je tam každá minuta pevně fixovaná a nemůžu s ním hospodařit podle svých potřeb... Ty jsou v tu chvíli druhořadé.

Stejně tak ostatní živnostenské aktivity dílem berou víc času, protože se peníze vydělávájí hůř než před covidem.... Dílem třeba oproti covidu odpadla velká část práce z domova a přesunul jsem se zase do terénu. Což je dobré v tom, že kdybych pokračoval čistě v home offiice, nevešel bych se brzy do křesla, pohyb mě dělá dobře. A ve chvíli jestli si mám vybrat kde čas ušetřit, nebude to ani doma, ani na nevýdělečných aktivitách kolem ...  Pěkný svět se totiž nebuduje bojem v diskuzi. Ten ještě pořád čeká venku...

Sebedisciplína....  Funguji ve veřejném prostoru nejen na blogu, takže mě nepřekvapuje ani hloupost, ani touha někoho urážet. S tím člověk musí počítat a popravdě se tomu spíš směju. Mám však občas problém v zápalu nadšení neskočit na trollení a nesnažit se odpovídat i tam kde to není nutné. Je to čistě moje chyba. 

Do diskuzí se nejen netěším, ale nic pro můj život ani nepřináší...

Konstruktivní kritiky  pramenící ze  znalosti věci je tu pomálu . 

Kdo mě zná osobně může se k čemukoli vyjádřit (kritika , pochvala) i bez nich, kdo mě zná na "sockách" snadno mě sežene tam. Ostatní mají příležitost přes mail, pokud mě osloví někdo s něčím určitě podnětným, rád odpovím. 

Když bude klid , občas hodím nějaký koment k lidem , kteří mě zajímají. Můžeme se potkat ... 

Tohle je tedy na dlouho dobu poslední můj blog, kde diskuzi otevřenou najdete . Pokud bude mít někdo potřebu cokoli k mé osobě uzavřít. Odpovídat tam ale nebudu. I tenhle model byla jedna z možností, kterou jsem zvažoval. V mém osobním nastavení je ale lepší diskuzi vůbec nemít, než nechat otevřenou a pak čtenáře nechat bez odpovědí.

Protože "blogovat" blogujeme především proto aby nás někdo četl. A přes všechno výše napsané si kohokoli , kdo věnuje mým slovům čas skutečně považuji....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | pátek 1.3.2024 7:00 | karma článku: 24,53 | přečteno: 830x