Pár rad pro začínající šéfkuchaře, dokončení

Aneb ani když už všechno víte, ještě pořád nemáte vyhráno.Ve dvou se ta kára totiž lépe táhne, to mi věřte...

Máte personál, hosty a tržby.

Zdánlivě vyhráno a můžete si hvízdat.

Jednoho dne ale s překvapením zjišťujete, že končíte s vyčerpáním na kapačkách, nebo ve svěrací kazajce. 

Pokud ale máte štěstí a fištróna, víte od počátku, že podnik potřebuje krom skvělého šéfkuchaře rovněž neméně dobrého manažera.

Pokud ho nemáte, nemáte se s  kým do krve pohádat o to jestli koupíme takové, nebo makové prostírání.

Pokud ho nemáte, musíte se sám starat o svět číšníků a servírek, svět tak odlišný od vašich rendlíků, že se mu raději ani nesnažíte porozumět.

Pokud ho nemáte vyjíte si každý neúspěch sám a nikdo na celém světě vás nepochopí.

Pokud ho nemáte, nemáte zároveň ani toho, kdo vám zachrání pozadí urgentní opravou, vymění pojistky,zajede nebo zaletí vrtulníkem nakoupit ve chvíli kdy se po neúspěšném pokusu o oběšení trávíte ve své elektrické troubě.

Pokud ho nemáte jako osel po nocích vyplňujete tabulky a proklínáte Excel ve všech možných jazycích.

Jo, ale pokud takovýho parťáka náhodou potkáte...uděláte si třeba kus masa :)

Bohouš fotky

 

Bohumil Rydrych

Bohumil Rydrych

Někdy jste za hvězdy

Bohumil Rydrych

Někdy se chcete zabít

Vaření

Kachna s červeným zelím a bramborové placky

Vaření

Jindy spolu učíte vařit studenty a dorost

Vaření

Vepřová pečínka s židovskými brambory v bylinkovém seně, česneková pěna a kapustičky

Vaření

Mandlové laskonky s vanilkovou omáčkou,malinovým coulies, pomerančovým kaviárem a karamelem.

No a nakonec, je úplně jedno, jestli jste blázni, nebo ne.Tedy dokud máte od ústavu klíče :)))

Bohumil Rydrych

Nebo snad nemám pravdu ?

Tento blog vznikl díky letité spolupráci s manažerem roku 2017 v oboru samostatná restaurace Asociace hotelů a restaurací ČR, s kamarádem a rovněž zdejším blogerem Bohoušem Rydrychem. 

A nikdy by nevznikl bez trpělivosti našich drahých poloviček.Jen díky nim je ta jízda vůbec možná :)

Díky a u dalších kuchařských sérií ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | pátek 19.4.2019 15:02 | karma článku: 22,41 | přečteno: 713x