Pan primátor si na Petra Pavla čas neudělá.....

Aktualita k dnešní návštěvě prezidentského páru u nás na západě. Vstupte na vlastní nebezpečí a za případné názory předem díky .....

Na dvoudenní návštěvu západu Čech přijíždí prezidentský pár. Já se s panem prezidentem nesetkám, nikdo mě totiž nepozval.....

Stejně tak se s ním nesetká Roman Zarzycký Primátor města Plzně. Proč ? Z  důvodů níže popsaných v přiloženém článku. Za mě je to škoda. Pravdou sice je, že Petr Pavel má mnohem blíž názorově k pětikoalici , nicméně mnohými z nás není vnímán jako další její ministr, či nadministr. 

Navíc, na pohádky a absolutní nezávislost politiků dneska už my dospěláci nevěříme.... Nebo ?

Zcela jednoznačně o tom svědčí žebříčky popularity našich veřejných činitelů. Jeden pól okupuje po zásluze Petr Fiala, druhý pak podle mě stejně po zásluze Petr Pavel.

Ano, chápu, že za to může především fakt, že za jedním jde odpovědnost, za druhým především hezký úsměv. Můžu vás uklidnit, nejsem po lobotomii...

Nicméně jedna věc se nynějšímu prezidentovi upřít nedá. Nemá potřebu ( nebo ji umně maskuje) ponížit a urazit názorové spektrum nesouhlasných oponentů. Zkrátka drsný voják, který se vás spíš snaží pohladit ? No, asi to není úplně přesné pojmenování  věci . Nicméně bez ohledu toho, kdo za ním stojí, či některé přehmaty je to přesně to, co potřebujeme. 

Doba , kdy se navzájem častujeme sprostotou  kvůli naprostým banalitám přímo volá po někom, kdo se této sebedestruktivní činnosti neúčastní s námi.

Z tohoto pohledu mě je rozhodnutí našeho primátora líto. Jak moc důležitý je v těchto dnech jeho program netuším. Na Magistrátu nesvítím ani nesedím ve vrátnici. 

Troufnu si ale tvrdit, že otupení hran nenávistných projevů mezi politiky a jejich příznivci z opačného spektra každodenní reality není nikdy dost. Potřást si rukou s někým jehož názory úplně nesdílím by tedy bylo v zájmu nás všech. I  plzeňáků, jejichž blahem se Roman Zarzycký zašťiťuje.

Škoda.

( Kvanta vulgarit jeho fanoušků ( R. Zarzyckého)  , kteří na sociálních sítích s jeho projevem "odporu" souzní sem dávat nebudu. Myslím, že představit si je dovedete.)

https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/prezident-petr-pavel-navsteva-tachovsko-plzensky-prazdroj.A240122_110732_plzen-zpravy_vb

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | úterý 23.1.2024 6:41 | karma článku: 28,98 | přečteno: 1245x