Ohrožení svobody a nezávislosti ČT není zažehnáno.

Tak jsem v reakci na článek Josefa Nožičky rozepsal jeden příspěvek, pak druhý a třetí a pořád to nebylo ono. Nakonec to tedy udělám takto :)

Jeden úhel pohledu představil ve svém článku Josef Nožička. Já dnes budu pesimistou a jeho sklenici uvidím poloprázdnou, nikoli na půl plnou.

Hana Lipovská je na první pohled nové koště co dobře mete. Jejím prvním činem ještě dřív, než si novou sesličku své funkce stihla vyhřát, se stalo rozhodnutí vymést ředitele ČT Petra Dvořáka. Dav samozřejmě jásá. Taková nehorázná a nekřesťanská odměna, kterou si pan ředitel nárokuje. Tu zatrhnout, to se musí líbit.

Jenže ouha. Ona to ve světě vysokých manažerů řídících podnik s několika tisící zaměstnanci a externisty není až taková sláva. Pokud si někdo myslí, že by to zvládl Pepek Vyskoč z vrátnice za pětadvacet hrubého šeredně se plete a je pouze vidět, že mimo své koloběžky, či automobilu nejspíš neřídil nikdy nic.

Navíc, ona ČT není vůbec řízená špatně. I přes hysterické kampaně proti ní má stále neotřesitelnou důvěru mezi respondenty průzkumů. K tomu lze dodat jediné. I já sám mám velké výhrady k OMV, a považuji je za nevyvážený pořad,.Václava Moravce pak za nesoudného dinosaura dávno za zenitem, ale.... Ale to je jen takový malý zlomek v portfoliu ČT, že ji kvůli němu nelze zatratit úplně.

Zbývá tedy otázka, komu nové koště a možná nová košťata v radě ČT mají sloužit. Otázku odpovídá sama paní Lipovská tím, že se nechává spatřit v přítomnosti Jiřího Ovčáčka, či vozící se v hradních limuzínách hradním řidičem. Jelikož averze Miloše Zemana k novinářským žumpám, které mu zákon nedovoluje postřílet jeho magickým dřevěným samopalem je známá, pak se nabízí i jednoduchá odpověď čím jménem přišla fungující veřejnoprávní službu tato rytířka Temné Strany rozbít.

A kde je pravda? Inu jak již to v životě bývá, bude nejspíš někde uprostřed našich krajních názorů....

Díky a ahoj Filip.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | čtvrtek 25.6.2020 7:30 | karma článku: 24,37 | přečteno: 928x