Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Dobrý den Filipe s poděkováním za lidské presentování názoru.Lidské znamená vyvážené principem nic není černé nebo bílé. Osobně pochopitelně nemám pana Dvořáka za neschopného, ale dost kriticky se dívám na zdůvodnění odměn (bez ohledu na výši) a zjevný rozpor mezi kritérii pro vyplácení, jak byly kdesi presentovány. Dále mne netěší video, které sumarizuje osobní interes pana ředitele a reklamu v ČT v případě galerie Leica, kterou vede jeho partnerka. To je dlouhodobě hodně přes čáru a s tím také nikdo nic nedělá. Na OVM mám shodný názor a to, že jeho nevyváženost trvá dlouhodobě je také silné mínus pro vedení televize. A to vše zadává dost nepříznivé hodnocení podpořen loajalitou dosavadní rady. Nevím jestli má p. Lipovská zadání pana Dvořáka dostat z funkce? Raději bych ji viděl jako vyvážení současně bezbřehé loajality rady.

0 0
možnosti
JR

J78a51n 38R69á84ž

25. 6. 2020 15:42

Nějak nejsem schopen přijmout info prezentované jako fakt, že ČT má podporu 80% občanů. Odvozuji to z toho, že se stýkám s mnoha lidmi, kteří jsou sice malým, ale docela vypovídajícím vzorkem názorů lidí z různých sociálních vrstev, mnohdy velmi odlišných politických názorů i rozdílu dosaženého vzdělání. A vůbec si nevzpomínám, že by nějaké debatě zazněl názor, že by ČT byla etalonem objektivity a politické neutrality, což by mělo být prvořadým znakem veřejnoprávního media. Naopak v každé debatě na téma ČT zazní nebývale kritické hodnocení zejména publicistiky a zpravodajství, tedy toho, co by mělo být jádrem pořadů veřejnoprávního media.

Jako každý průzkum, i ten, ze kterého vychází autor blogu, má jen velmi omezenou vypovídající hodnotu a tak bychom měli jeho závěry i posuzovat .

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, jen pro přesnost, nikde nepíšu o 80% procentní podpoře ČT, cituji odkaz a děkuji za návštěvu..

Česká televize pro 56,6 procenta.

0 0
možnosti
JZ

Tentokrát od vás slabší blog. Čekal jsem, jaké argumenty vytáhnete pro ohrožení nezávislosti, dočkal jsem se akorát Ovčáčka. Imho dost málo.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby politik vysedával veřejně s lobbisty zavánělo by to složením funkce, alespoň v normálním světě. Pokud je radní, která musí být zcela mimo vliv politiky ze zákona opakovaně viděna s mluvčím hradu, nebo vozena v hradní limuzíně je to fuk? Za mě to úplně normální není a vzhledem k tomu, že následně zpívá v hradní tónině je to minimálně nešikovné. díky za návštěvu.. :-)

1 0
možnosti
Foto

J51i84r12i 14C47i98z

25. 6. 2020 12:44

Vazeny autore blogu, patrim sice k tem 70% divaku, co CT sleduje minimalne (duvody si necham pro sebe), presto by me zajimalo v souvislosti s odmenami soucasneho reditele CT nekolik veci. Jake kriteria, jake podminky ve smlouve a jaky plat ma napr. generalni reditel ORF (srovnatelna TV)? Jestlize tvrdite, ze ridi tisice zamestnancu a z tohoto duvodu je jeho odmena (8tis€/mes+64tis€ rocni odmena) naprosto primerena, pak jeho cilem je nabrat co nejvice pracovniku, aby ve vykazech mohl zduvodnit svoji mzdu a odmenu. Dale ve sve obhajobe reditele CT uvadite, ze tuhle praci nemuze delat kazdy, coz je podle me omyl. Muze ji delat kazdy, kdo splni podminky vyberoveho rizeni, tedy i Vy.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, netuším na základě čeho jste jste vydedukoval své závěry, na základě blogu určitě ne. Pokud dokážete tuto službu provozovat v tomto rozsahu a kvalitě s desítkami, či stovkami zaměstnanců, jistě budete při příští volbě zvolen a placen zlatem. ( Vím o prostotě svého argumentu, nicméně nevím co jiného odpovědět.)

1 0
možnosti
PN

P42e31t48r 83N14e43d87v53ě92d

25. 6. 2020 10:41

Krásný den přeji, chtěl bych se zeptat co jste myslel tou hysterickou kampaní proti ČT?

A vážně myslíte, že svezení paní Lipovské Ovčáčkem je tak významná událost? Kdyby jsme byli v jiné době a člena rady ČT svezl pan Špaček, nebo pan Jakl objevilo by se tolik spekulací?

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, cokoli co se děje v té části nezávislé žurnalistiky napojené na Rusko třeba... Díky za návštěvu.

3 0
možnosti
OB

Já tomu pořád nerozumím, když je ČT tak skvělá a většina jí věří, tak proč není dobrovolné placení poplatků ?, já bych třeba těch 135Kč zaslal Mises institutu nebo infu, a vy si je zasílejte ČT ať je na odměny řediteli Dvořákovi :-) Na ČT mi nejvíce vadí jak je hrozně nalevo, pravicově smýšlející lidi, kteří se dovolí kritizovat levicovou EU se do ČT nezvou. Do volebních debat třeba nikdy nepozvou Svobodné, místo nich zvou levičáky Stranu zelených, která v každých volbách dopadne hůře jak Svobodní. Chápu, že jako libertarián jsem menšina, ale levicové menšiny na ČT dostávají mnohem větší prostor jak pravicové. Naposled jsem šel do kolen, když redaktorka ČT položila otázku předsedovi senátu panu Kuberovi "pane Kubero, myslíte si, že můžete dělat předsedu senátu když kritizujete EU ?" :-)

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, inu proti ostatním odvodům, které odvádíme pro blaho všechm, nejen sobě samých je to za mě pakatel. Pokud skutečně někdo vůbec ČT nesleduje, má smůlu, no... Ale nevěřím, že je takových nějak hodně.

0 0
možnosti
JN

Zdravím, pane Vracovský. Zda bude skutečně paní Lipovská pod vlivem některých osob a jednat v jejich zájmu, nebo se jen projeví jako nezávislá osobnost, nebojící se říkat i pro někoho kontroverzní názory, ukáže až čas. Ovšem každopádně je to jen jedna členka Rady ČT z celkového počtu patnácti...

Co se týká samotné odměny pro pana Dvořáka: Nemyslím si, že by ze strany všech, kteří její výši kritizují, šlo o závist (byť samozřejmě i takoví se najdou). Řadě lidí se spíš zdá divné, že vyplácení jeho odměny ve výši 100 % základního platu je de facto podmíněno pouze tím, že ČT bude hospodařit s vyrovnaným rozpočtem (přičemž převážnou většinu příjmů má ČT vždy jistých ve formě koncesionářských poplatků) a že její průměrná sledovanost neklesne pod 30 %. To, že je ČT hodnocena v průzkumech jakožto nejobjektivnější TV, považuji u veřejnoprávní televize za samozřejmost.

Přeji hezký zbytek dne.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, no pokud přímo ze zákona vyplývá, že by člen rady neměl být ovlivněn jakýmkoli napojením na politiku, počíná si panmí Lipovská v mých očích spíš nešikovně, než odvážně, to je zásadní rozdíl v našem pohledu na věc. A skutečně upřímně věřím tomu, že pravdu v konečném důsledku asi nemá ani jeden z nás. Díky za přání, rád jej opětuji.

3 0
možnosti
MV

souhlasim, Filipe, ze pro nekoho muze byt pan Moravec k pochvale, pro jine ke kritice.

tak to zivotem chodi

ale jeho Focusy se vzdelanymi lidmi jsou výjimečné - zase - pro nekoho

ne pro ty, kteri mu nemohou prijit na jmeno

5 0
možnosti
Foto

On tem Moravec nebyl gro článku a o focusu jsem nepsal vůbec, díky Marku.

0 0
možnosti
JH

Hitler byl šílenec, masový vrah... na druhé straně ovšem zajistil prostým lidem práci, bydlení slušné mzdy, rekreace....

Jak praví autor - pravda bývá tak někde uprostřed:-)

1 2
možnosti
Foto

Myslím, že o Hitlerovi ta uprostřed určitě nesedí. Díky za návštěvu....

2 0
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik