Odcházení Milionu chvilek pro demokracii (těch vyvolených)

A taky o určitě největším úspěchu vlády Petra Fiala, který nám na svých besedách bez cenzury Vít Rakušan skromně zamlčí....

Jistě. Někdo může namítnout, že "Chvilky" nikam neodchází. Zrovna dneska se chystá na "Staromáku" určitě užitečná akce na podporu Ukrajiny. 

Nicméně..... Pamatujete si ještě vy pamětníci tu náladu v období vrcholných demonstrací proti vládě Andreje Babiše ?

Ten pocit sounáležitosti a radosti ? Vracel jsem se vždycky doslova pozitvně naladěnej s nabitou baterií, že jsem skoro svítil jako žárovka.

Je dávno pryč. Do země ho zašlapala garnitura politiků co se i díky těmto akcím dostala k moci. Nahradila ho elitářstvím, bojem, pohrdáním. 

Lepšočlověk už dávno není škatulka. Lepšočlověk stojí na správné straně barikády. Nepotřebuje znát. Stačí ctít ideu a neochvějně v ní věřit.

V dějinách to ostatně není vůbec nic nového. 

I vzpomínané  "Chvilky"  občas vidí , že nový Král je nahý. Jejich akční rádius už je ovšem v takových případě jen kříženec mezi malým kýchnutím a pšoukem. 

Idea je zkrátka idea. 

Ještě žádná z polistopadových vlád nás nedokázala tak rozeštvat jako vláda Petra Fialy. Byť se to zdá při pohledu na některá jména premiérů až nemožné. 

Jak to všechno skončí si vůbec netroufnu predikovat. Chovám ale pořád naději, že mladí jednou tuhle skomírající pochodeň zase na čerstvém vzduchu  nechají rozhořet.

Co mě k tomu vede ? Ti vykutálení filutové kterým to naše "starší a moudřejší " generace třicet let hází.... Jsou jim totiž fuk....

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | sobota 24.2.2024 7:49 | karma článku: 30,78 | přečteno: 1615x