Napětí v Plzni ? Politické body za válku, znásilněnou dívku.... Co bude dál ?

Nesobotní psaní.... Ale dějiny někdy nehrají na víkendy. Ty velké ani ty malé.... Co se děje v Plzni ? 

 

Pokud někdo nezachytil případ otřesného znásilnění patnáctileté dívky, dávám sem odkaz, ale nehodlám se zabývat neštěstím samotným...

https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/policie-napadeni-znasilneni-ukrajina.A230811_132825_plzen-zpravy_lad

Spíš se chci zastavit u jiné věci. Podle toho co se kde píše a co bylo vidět i v televizi to skoro vypadá na extrémně našponovanou situaci v mém rodném městě.

Není tomu tak. Samozřejmě v místních skupinách se najdou jedinci, kteří poptávají demonstraci, která se nejspíš neuskuteční... Podle mě určitě ne v nějakém větším rozsahu. Jak už to bývá, jsou tito většinou podle písemného projevu, nepříliš složití lidé ....  nejvíc slyšet. 

Domnívám se, že většina si pořád ještě uvědomuje skutečnost, že na Ukrajině probíhá regulérní válka. 

Spíš než o eskalaci, bych mluvil o únavě z nedalekého konfliktu. I na Ukrajině samotné je řada míst, kde lidé chtějí a snaží se  normálně žít. To přeci není žádný zločin a bylo to tak za všech válek, vždy a všude. Sám jsem měl oba rodiče z válečné generace. Což znamená, že za největšího válečného konfliktu, který lidstvo zažilo se dokonce souložilo. 

Neodsuzoval bych tedy unavenou část naší společnosti za snahu vytlačit válku na Ukrajině z hlavy a snažit se o totéž. 

Naopak je to podle mě skutečně námět k zamyšlení pro naše politiky. K zamyšlení o tom , jestli dlouhodobě udržitelná podpora Ukrajiny ve všech ohledech, není dosažitelná bez zbytečných gest. Jestli bez neustálé válečné rétoriky našich představitelů a neustálé snahy barvit vše na žlutomodrou by se nedala tato podpora držet s mnohem menší mírou nespokojenosti vlastních obyvatel.

Takhle mám dojem, že si opět jen politici honí body na všech frontách. Ti vládní ví, že jejich skalní na tuhle notu slyší.

Na místní úrovni musím zmínit našeho primátora, který po ránu vyšle do světa příspěvek o brutálním znásilmnění patnáctileté  dívky mladým Ukrajincem.... V poledne svolává krizový štáb a večer v televizi ukidňuje situaci.

Někdy se skutečně musí  štípnout jestli se mi to nezdá. Jestli to cílové skupiny našich politiků takhle s chutí baští... Bohužel to vypadá, že ano....

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | sobota 12.8.2023 8:15 | karma článku: 36,57 | přečteno: 6069x