Mladí zachraňují nejen svět, ale i gastronomii....

Gastronomii kdekdo v posledních letech predikoval ledasco... Nakonec stejně rozhodne zákazník. Tek to má být...

A já jsem za to rád. Opakuji si to pokaždý, když podlehnu emocím a mám tendence chovat se jako klasickej Boomer a ještě se k tomu hlasitě hlásit. 

To za našich časů to nebyly žádný tentononc kudrlinky na talíři. Pěkně vepřovou se zelím,  s vosmi, narvat si teřich, spláchnout to pivkem a na několik hodin se umrtvit. 

Průšvih byl, když se člověk takhle přežranej musel vrátit do kanclu. Naštěstí se našla nejedna hlava pomazaná a řešení na sebe nenechalo dlouho čekat.

Videonávod k použití zde...

Bohužel se našla i celá řada profesí, která si nemohla dovolit luxus poobědového simulování práce zašitá někde v teploučku... Co teď ? Nooo, dyť je to tak jednoduchý ty vole.... Práce není zajíc a neuteče...

Stejně je hlad jenom převlečená žízeň. 

A ta kultura kolem....

Škoda, že nejde ve videu nasdílet ten usazenej smrad z cigaret, těžký zápach přepáleného oleje a svěží aroma linoucí se z hajzlíků...

Všechno tohle  ti mladí spratci dneska odmítaj...

Místo toho chtěj zajímavý prostředí, dobrou obsluhu, toalety bez zvednutého žaludku a k pití a jídlu jenom to nejlepší... Chápete to ? Místo chemicky vyhoněnýho mooooc guláše nějakou načančanou pičičmundu na talíři ? Abych se s tím mohl vyfotit...?

Kam ten svět spěje ?

https://www.idnes.cz/onadnes/moda/jidlo-gastronomie-louis-vuitton-gucci-prada-moda-generace-z.A230808_144944_modni-trendy_syk

 

No myslím, že spěje k něčemu co bych se nebál označit za návrat zlatých časů naší gastronomie...

A proč o tom píšu zrovna dneska ?

Ze dvou důvodů.

Není tomu dávno co se v diskuzích kolem Michelinských hvězd a státní podpory vyrojil nikoli baby , ale Boomers boom...

A hlavně !

Včera byl mezinárodní den kuchařů. Svátek měl totiž Svatý Vavřinec. Mučedník, který se do poslední chvíle staral  aby byl řádně propečený..

Nic proti kvalitním podnikům klasického střihu jakéhokoli zaměření. Ruku na srdce. Kolik jich je/bylo.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | pátek 11.8.2023 9:09 | karma článku: 18,46 | přečteno: 443x