Jak jsem diskriminoval vegana .....

Nekorektně po pondělku o diskriminaci, přepáleném oleji a co si tak někdy myslím... Vstupte na vlastní riziko.....

Když chci někoho diskriminovat, nemám to vůbec snadný. Z rasových důvodů to jde poměrně špatně kvůli jihoamerické části mé rodiny. Jejich pleť je většinově olivová, v některých případech černá jak bota. Ostatně, když se já sám v létě opálím, řekl bych, že díky té části mé krve co pochází z Itálie ...  Vypadám na blogerských srazech jako Patrikův bratránek.

Těžko taky můžu se svou váhou diskriminovat někoho, kvůli vzhledu.  Ženy nediskriminuji protože je mám moc rád. Že by snad z náboženských důvodů ? Ach jo, taky ne. Nakonec, katolíci přijali za své tvrzení, že nejsou nic víc než ostatní už před mým narozením. (Pominu li skutečnost, že s pokorou ke všem bytostem kolem,  mám víru spojenou vlastně ze samé podstaty.)

Nicméně ....  Nesmíme zapomínat , že jsem ..... Přeci kuchař a rebel !!!  Tady jsem se mohl vyřádit. Diskriminoval jsem dlouhodobě milovníky pizzy s banánem, nevařil  jsem houbové omáčky bez hub a z dršťkové jsem dršťky cedil vždy jen v lichém týdnu, sudou hodinu ve vyšším výběžku atmosférického tlaku.

Nejbrutálnější jsem si ovšem počínal  když si ke mě přišel na steakový večer koupit lístek vegan. Zcela jsem pošlapal jeho lidská práva, narušil mu čakru a odmítl mu veganské menu  v jeho rámci realizovat. Navíc jsem ho argumentem ať použije rozum a přijde jindy, že máme v nabídce vždy jedno veganské a jedno vegetariánské jídlo týdne .... Očividně urazil.

Jsem si skoro jistý, že stát se to dneska, porušil bych nějakou směrnici a že by mi čoika napálila pokutu jak blázen. Vždyť pokud odmítáme v provozovně někoho obsloužit jsme popotahováni běžně.... Dokonce už si ani nesmíme rozhodnout, zda chceme zaměstnat servírku, či číšníka....

Nejnověji se dívám,že nám budou měřit teplotu oleje. Zdá se mi to absurdní. Pokud se o fritézu ( pokud ji na provozu vůbec máte) dobře nestaráte máte smradlavé jídlo a větší spotřebu tuku než v opačném případě. 

Napadá mě navíc, jestli tohle není jen první krok.  Pokud bude úřední šiml důsledný, mohl by pomoci s nezaměstnanými, kterým sebere pracovní místa umělá inteligence. V  kuchyni by byl pak nasazený inspektor nonstop a měřil by teplotu každé pánve, hrnce či kastrolu.... Protože i tam můžeme tuk přepálit. Teprve v té chvíli bude zákazník dokonale ochráněn...

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | pondělí 17.4.2023 8:34 | karma článku: 34,56 | přečteno: 1386x