EET nenarovnalo prostředí v gastronomii

ta se i nadále plácá v problémech, které dle mě už dávno měla vyřešit série krachů.Ale bohužel, nestalo se tak, skutečně si myslím, že bohužel...  

Tentokrát to nebude veselé a ironické tak jako většinou, když řeším  gastronomii.

Psal jsem již několikrát, že prostředí v oboru se bohužel pokálelo již dávno před tím, než moje generace usedla u vesel, a bohužel ani ona nenašla dost mravní a morální síly to rozseknout a prostředí vyčistit.Ono, kšeft je přeci kšeft a  nějaké třísky létající kolem nás nezastaví.

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=643706

Krácení tržeb je jen jeden z nešvarů dneška, někdo si hraje s osudem a účtenky prostě nedává .Minimálně pravidelným zákázníkům, s kterými to v podstatě bere jako odboj proti vládě, což je ale na hlavu. Omlouvat zlodějinu zlodějinou, o co je pak lepší než nejmenovaný AB? Proto jsem v počátku i EET fandil, věře naivně, že prostředí v gastronomii pomůže očistit.Jenže z očisty se stala jen další zbytečná zátěž a buzerace.

Problémem gastronomie jsou, řečeno na plnou hubu restauratéři samotní.Restaurací je prostě víc, než by za férových podmínek přežilo.A místo boje o zákazníka často o jejich přežití rozhoduje jen schopnost jak ošidit daně, nebo jak co nejvíc ušetřit na personálu.

Momentálně je pracovníků v restauracích ukrutný nedostatek.Leckdo to alibisticky obhajuje náročností řemesla, leností nastávajících generací.Já si naopak myslím, že nastávající generace není hlavně blbá a nechce podat ruku ďáblu.Ono se to dělá snadno, odkývat černou mzdu a pak následuje jízda za nějakých domnělých "výhod".Jde to, dokud neomarodíte, nejdete žádat o hypotéku, nebo o penzi. V takových případech je nejsnažším řešením zakoupení kvalitního provazu.A to, že část restauratérů teď díl mzdy nevyplácí úplně na černo, ale formou nejrůznějších příspěvků otrockou pozici zaměstnanců vůbec neřeší.

Takže kolegové, nebuďte dál za blbce, nechte přebytečné restaurace padnout a teprve pak se budou všichni zaměstnanci v oboru cítit jako lidi.Dokud budete tuhle hru hrát, omámení sladkými řečmi našprtanými na manažerských školeních, nepohne se situace k lepšímu ani o píď.

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/eet-podvody-financni-sprava.A191205_195129_ekonomika_fih

Nerad bych aby to nakonec vyznělo tak, jak již někteří naznačují, že tlak na Andreje Babiše je vytvářen jen jako pomsta, za jeho tažením proti zmíněným nešvarům.Ty nešvary totiž skutečně nejsou chiméra a pochválen buď den, kdy jim někdo zatrhne tipec.

Díky a ahoj Filip.

 

Autor: Filip Vracovský | pátek 6.12.2019 10:19 | karma článku: 39,38 | přečteno: 9074x