JH

J16a27n 55H97a52r22v28a70n

1. 5. 2024 10:26

Taky jsem rok dělal ve vesnický hospodě "čtyřce" všechno. Dodnes si pamatuji násobilku 1,70 Kčs - to stálo pivo 10°, malý rum a cigarety Partyzánky. Tohle tam šlo nejvíce na odbyt. A nejslabší návštěvnost byla v úterky.

Foto

Filipe, mám podobnou zkušenost jako Honza (točil jsem pivo a roznášel jídlo v kamarádově hospodě) a tak vím, jaká je to makačka.

Foto

Filipe, mas ji tam... a vis proc? protoze ac nevyucen, ci spise vyucen jinam, jsem kdysi delal oboji, kuchare i cisnika a je to fakt sichta.... tak si to uzijte, a to myslim v to nejlepsim slovasmyslu... drzim palce

Foto

Mám postřeh zavřených hospod. Byl jsem o víkendu na výletě v Litovelském Pomoraví a na 20 km okruhu téměř všechny hospody uzavřené. V místě bydliště nedávno skončily 2 dobře zavedené restaurace. Tak hlavně aby ti číšnici měli kde pracovat

Foto

Hezky plédujete za číšnický stav, ale možná by to nebylo vůbec nutné, kdyby dotyční jako podstatné respektovali to, že ti sedící u stolů jsou také jenom lidé, jak tvrdíte o nich. Jenže oproti personálu číšnému u stolů jsou ti, kdo svou útratou zajišťují jejich příjmy a hlavně možnost existence jako takové.

Protože však o skladbě a mentalitě tohoto stavu vím své, nemíním bojovat s větrnými mlýny. Ale to občas platí i pro sedící majetníky ...

  • Počet článků 655
  • Celková karma 23,50
  • Průměrná čtenost 2111x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik