Návod k použití (aneb tak trochu neveřejný příběh z veřejného WC)

Znáte ten pocit, když se vám „chce“ a nemáte prostě kde si ulevit? Jedete autem a doslova slzíte, jak už „to“ máte na krajíčku… Mě „to“ potkalo včera. 

Cestou k holičce, u které, jak jsem věděla, budu zaručeně sedět minimálně dvě následující hodiny. A to už fakt nedám.

Nýbrž, zázraky se dějí a v nouzi vám občas osud přihraje sám řešení i té nejzapeklitější situace. A tak jsem, kráčejíc směrem k podchodu, zahlédla světélko. Jediné veřejné WC ve městě má otevřeno! Mé srdce, nebo spíš můj močový měchýř, zaplesal. 

A tak jsem vstoupila. V kabelce našmátrala peněženku a z ní vytáhla celých 5 káčé, neboť tolik to teď u nás stojí. Jsme ještě z levného kraje. Paní toaletářka, tak neslušně nazývaná hajzl bábou, mi s komentářem pokynula rukou a ukázala někam za mě dozadu. Támhle si vemte papír, mladá paní. Kabinky jsou vedle.

Se zdvořilým Děkuji, jsem se otočila a udělala pár kroků do místnosti za její kanceláří. Ten pohled byl naprosto odzbrojující. Těsně u dvou umyvadel stál bíle prostřený stůl. Na něm byly úhledně do řad srovnány hromádky papírů. Přesně do polovic zelené, od polovic šedivé. Zelené v řadách 4 x 4, po 1 ks nalevo. Na kachlíkách nad nimi se skvěl několika pásy izolepy připevněn nápis ZELENÉ UTĚRKY K UTÍRÁNÍ RUKOU. Vpravo se pak, jako vojáci, na hromádkách poněkud hustěji šikovaly 3 čtverečky laciného šedého toaletního papíru.  Nápis nad nimi informativně hlásil: TOALETNÍ PAPÍR PRO VAŠE POUŽITÍ.

Vyprskla jsem smíchy. Nebýt mi trapně a nemít za zády tu paní, vytáhnu telefon a vyfotím si to. Inu pokrok dorazil všude a i v těchto věcech je dobré mít pořádek a jasno. A tak jsem uchopila z pravé strany stolu své 3 čtverečky toaletního papíru, vyprázdnila se a přesně dle instrukcí si po umytí utřela ruce do 1 kusu zelené papírové utěrky.  Nápis nad umyvadlem hlásil TEKUTÉ MÝDLO, STLAČTE 2x. 

Takový komfort za 5 Kč!

Ještě pořád jsem se usmívala a usmívám se i dnes. Každopádně jsem odešla spokojeně, navíc v hlavě s příběhem, tak trochu veřejně - neveřejným… 

Kdybyste měli zájem, přijďte se vyčůrat, přátelé. (Raději jen vyčůrat. Fakt nevím, zda by ty tři čtverečky stačily i na něco většího.) Takhle vtipně se vám to jen tak nepodaří.

Autor: Zuzana Bláhová | středa 30.9.2015 19:08 | karma článku: 18,88 | přečteno: 884x
  • Další články autora

Zuzana Bláhová

Běžky zadarmo

18.9.2019 v 12:29 | Karma: 8,41

Zuzana Bláhová

Vaše lejno - naše starost

11.8.2017 v 9:33 | Karma: 27,94

Zuzana Bláhová

Tatry neznaj bratry (ani sestry)

25.7.2017 v 19:37 | Karma: 18,89

Zuzana Bláhová

Něco málo o (ne)snění

23.6.2017 v 11:53 | Karma: 11,48

Zuzana Bláhová

I muži mají své dny

7.6.2017 v 14:08 | Karma: 15,66