Proč máme novou zelenou stranu?

Odpověď na otázku najde čtenář v archivu České televize, konkrétně v pořadu pana Krause a jeho pátečního pozvání Kateřiny Jacques do horkého křesla. Nejde ani tak o onen spor vysvětlení pojmu biomasa, který vejde do dějin stejně jako Jakešův ků v plotě, ale o způsob chování samotné poslankyně.

Odpověď na otázku najde čtenář v archivu České televize, konkrétně v pořadu pana Krause a jeho pátečního pozvání Kateřiny Jacques do horkého křesla. Nejde ani tak o onen spor vysvětlení pojmu biomasa, který vejde do dějin stejně jako Jakešův kůl v plotě, ale o způsob chování samotné poslankyně.

Já sem nejlepší.
Tak nějak se uvedla paní poslankyně při dotazu pana Krause na volby do Evropského parlamentu.  Musím se přiznat, že právě tento způsob politického chování provází samotnou stranu od a do z. Připomínalo mi to mojí osobní zkušenost  při krajské konferenci SZ v lednu 2009 v Náchodě, kdy se hovořilo o proporcionálním zastoupení všech krajů na kandidátce. Nabídl jsem proto konferenci své zkušenosti a um coby zástupce Libereckého kraje. Můj projev však Kateřina hlasitě přerušovala výkřiky: "Tebe sme ale nemysleli!"  Následně byla zvolena na této konferenci právě paní poslankyně a k   dalším volbám již pro jistotu nedošlo. Odjížděl jsem z této konference s jasným pocitem, že politika silou Katuško skutečně ovládla Stranu zelených a vnitřní boj je marný.

Ti, kdo si honí trika.
A hlavně velké triko. Hraní si s ohněm ve stohu a blafání, zkrátka všechny možné výrazy co u pana Krause padly. Toť přímo mistrovská a excelentní předvolební vábnička na mladé! Používání jejich řeči, lákání na populistická gesta. Bohužel i mladí nehledí jen na populismus, ale také činy. A slovníkem problém biomasy nenahradíš.  Odsouhlasit se tak dá paní Kateřině jediné,  její přiznání porážky v problematice kamionů na koleje. Zakopaný pes v registraci nové strany ovšem nevznikl jen z důvodu odlišného způsobu prosazování politiky, ale i odklonu od politiky k politice populismu.

A konečně BIOMASA.
Pojem, který nepoukázal jen na neschopnost poslankyně, ale hlavně na něco daleko důležitějšího tj. programovou vyprázdněnost Strany zelených. Strany, kde se hledají vnější odborníci, protože Ti, kteří jsou již v ní - jsou hlasitě umlčováni diktaturou MB and KJ. Proto vznikla Demokratická strana zelených (DSZ), aby hledala uvnitř systémová řešení, která by následně předkládala veřejnosti. Aby prosazovala zelený program a komunikovala o něm s širokou veřejností, protože ta stávající strana vytahováním králíků z klobouku (jako např. ministr Kocáb), a impulsivním vytahováním zelených pojmů (nikoliv programových záležitostí), jak se zrovna hodí, je stranou spející k zániku. Nota bene  s tímto vedením.

 

 

Autor: Jan Vondrouš | pondělí 6.4.2009 8:30 | karma článku: 26,02 | přečteno: 1613x
  • Další články autora

Jan Vondrouš

Trochu neférová Přísaha

22.2.2021 v 17:23 | Karma: 22,38

Jan Vondrouš

Arogance mocných nezná mezí

19.2.2021 v 12:01 | Karma: 29,38

Jan Vondrouš

Hamáčkova logika

30.7.2020 v 7:44 | Karma: 22,41