Občan Havel podporuje ty pravé…

Tak jsme si prožili mediální přestřelku, ve které Martin Bursík označil DSZ za bandu zlodějů a občan Havel se k němu hrdě přihlásil. Tedy, nejprve se přihlásil k zelenému programu. Až včera nám pak bylo řečeno, že se  jedná o Martina Bursíka. A tak zůstalo vše při starém, své u svého. DSZ dál prosazuje zelený program, a pravda a láska se opět po pár letech sblížila.

Psal se rok 1996 a tehdejší ODS nám rostla. Zato Občanské hnutí a v průběhu historie pak Svobodní demokraté -  nám skomírali a ještě se potáceli v dluzích. Pak přišla spásná myšlenka spojit toho hnutí s bohatou nevěstou a vytvořilo se spojení SD-LSNS. A občan Havel to posvětil. A pan Bursík se nám tam začal objevovat jako politik. Svobodný demokrat, liberál a ještě k tomu národně sociální. Účel posvětil prostředky a i když SD-LSNS ve volbách totálně propadla, Havel poslal díky „paté koloně“ v ODS Klause z vlády pryč. A pan Bursík se nám dostal do vlády.             Jenže ODS sílila dál. A zatímco občan Havel podporuje Unii svobody, čímž jí zároveň pohřbívá, z občana Bursíka se  stává jiný unionista! Z liberálního demokrata a národního sociála, se vyklubal křesťansko demokratický unionista a ještě k tomu český lidovec. Ne však na dlouho. Už se píše rok 2005 a pan Bursík se stává předsedou zelených. S ním přichází valná hromada všech unionistů, demokratů, liberálů a dalších. Touha svést se po další správné a té jediné pravé vlně přichází.             

 Zloděj křičí, chyťte zloděje…
A tak jsem se pobavil nad pátečními Lidovými novinami. Pan Bursík nařkl Demokratické zelené ze zlodějství. Otázkou je, komu a co ukradl on. A hlavně co je on? Svobodný demokrat a ukradl si zelený program a stranu? Nebo je tělem a duší lidovec, který si přisvojuje zelené myšlenky? Nebo byl stále zelený a ukradl si Svobodné demokraty? Nabízí se otázka, co nato Jan Tleskač. Asi by řekl, že Martinu Bursíkovi nejde o politický směr. Jde mu o moc. 

Schizofrenní Havlova podpora
Občan Havel nejprve podpořil zelenou myšlenku. Ale co je zelená myšlenka? Všude v Evropě dospěli zelení v rámci politického spektra ke středo - levé části. Jen u nás to Bursík „táhne“ do prava. Takže, jak říká občan Havel, jen Bursíkovi jsou ti praví.  Jsem proto rád, že jsem v Demokratické straně zelených. Ona se totiž skutečně hlásí k zelenému hnutí v Evropě, tedy směrem levo – středým.  Uznávám i skutečné politické protihráče, ať  levé – ČSSD, či pravé – ODS. Nestojím o podporu občana Havla, který podporuje jen ty, kteří se neustále a permanentně snaží jen o potírání bílé holubice. Obzvlášť, když na jedné straně právě občan Havel tvrdí, že Evropa potřebuje zezelenat a nakonec podpoří jen jedny zelené. Samozřejmě opět jen ty, kteří se mu hodí do krámu.

Autor: Jan Vondrouš | úterý 19.5.2009 10:06 | karma článku: 27,39 | přečteno: 1381x
  • Další články autora

Jan Vondrouš

Trochu neférová Přísaha

22.2.2021 v 17:23 | Karma: 22,38

Jan Vondrouš

Arogance mocných nezná mezí

19.2.2021 v 12:01 | Karma: 29,38

Jan Vondrouš

Hamáčkova logika

30.7.2020 v 7:44 | Karma: 22,41