Čumím na drát.....zvířecí odysea

Domácí zvěř se pomalu stala součástí našich domovů.... Pes okupuje manželské lůžko. Kočka jen nerada ztrpí fakt, že si lidé dělají majetnické nároky na své křeslo v obýváku. A rozpočet na stravu pro domácí mazlíčky v některých rodinách dokonce prý přesahuje náklady na stravu vlastních dětí. Jsme ještě normální???...nebo už se rozumová složka osobnosti definitivně odstěhovala do levé hemisféry, kde tzv. "zalehla na matrace". Pravá půlka toho orgánu, co nás prý dělí od opice, pak opanovala celou situaci, ...a tak to celé vypuklo....


Člověk se v spleti civilizačních vymožeností tak nějak vzdálil přírodě. Tenhle fakt se u jednotlivých exemplářů Homo sapiens projevil různě.

Někteří jedinci nápor města řešili víkendovými výpady do různých lesních porostů, kopců nebo si dokonce vybudovali, oproti městu méně dokonalé, leč přírodě bližší příbytky a následně deptají svůj vlastní dorost tím, že je také nutí víkendovým pobytem léčit jejich odcizení se od přírody. Nutno říci, že toto odcizení ratolesti již od 12 roku prožívaji daleko bezproblémověji, než jejich přímí předci - stavitelé těchto příbytků.

Druhá skupina se pak tento civilizační rozpor rozhodla řešit daleko lišáčtějším způsobem....přivedla si část přírody rovnou do svého městského bytu. Je nutno přiznat, že pokud se tyto pokusy omezovali na zakrslý stromek či ztepilý fíkus, byly tyto projevy ještě celkem nevinné.

Pokrok se ale nedá zastavit a tak za tichou kvetoucí i nekvetoucí florou nutně jednoho dne musela dorazit již nemlčící fauna.

Alíci byli povoláni z boudy, tradičního to příbytku tohoto domácího zvěrstva do příjemně vytopených obýváků a ložnic. Micky a Mourci taky dlouho nezůstali ladem v kůlně na seně a byly nekompromisně přeškoleny na proutěný košík s vyšívaným polštářkem.

Myši, stejně jako kosti od oběda byli pak definitivně označeny za stravu minulého století, nehodící se do této, zdravý životní styl oslavující, doby a nahrazeny stravou komplexní, vyváženou a tudíž nakupovanou.

Všechny předpoklady nové formy splynutí s přírodou byly nyní naplněny a nové etapě života městského člověka již nemohlo nic zabránit...


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Volko | úterý 16.2.2010 17:10 | karma článku: 11,39 | přečteno: 966x
  • Další články autora

Vladimír Volko

Můj den blbec

17.9.2016 v 13:23 | Karma: 21,23

Vladimír Volko

Překoučovaná doba

6.3.2014 v 17:21 | Karma: 20,50