Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Balíčky = likvidace seniorů

Přečetla jsem si návrh Janotových balíčků a jímá mne hrůza. Progresivní daň, po které tak touží sociální demokracie (nic proti tomu, i já si myslím, že je třeba platit daně progresivně) a kterou podmiňuje podporu balíčků, tvoří jen 0,71 miliardy. Dobře, každá koruna dobrá, řekla jsem si v první chvíli a pak jsem sečetla to, co dopadne na naše seniory. Zmrazení důchodů 9,8 miliardy, zvýšení DPH 10 miliard, tedy prostým přepočtem na seniory 2,5 miliardy, snížení příspěvku na sociální služby opět nejvíce dopadající na důchodce a s nimi na ty nejchudší a nemohoucí 1,9 miliardy.

Zvýšení ceny benzínu o jednu korunu pro důchodce bude znamenat, že opět své děti uvidí méně často a na chaloupku si už nedojedou, pokud jí nebudou muset prodat, aby zaplatili zvýšené deregulované nájemné. Suma sumárum, hospodářská krize dopadne opět na záda těch, kteří celý svůj život poctivě pracovali a zanechali nám tu takový majetek, že kdyby ho současní a předchozí nerozkradli a pochybně nerozprivatizovali, tak dnes o krizi nemusíme vůbec hovořit. A  to vše za situace, že penzijní fond má ještě stále převýběr a tudíž do státního rozpočtu plynou další peníze důchodcům ukradené.

A přitom jsem si přečetla závěrečnou zpávu NERVu, která jasně ukazuje, kde lze najít peníze na řešení. Jak z dividend ČEZu, tak opravdovým prodejem emisních poukázek, tak zadáváním státních a obecních zakázek s výběrovými řízeními transparentně vyvěšenými na internetu a já přidávám zdaněním prostituce. Tam všude lze najít dohromady více než 100 miliard. Ale to by bolelo naše mocné a bohaté.

Stát se má hodnotit podle toho, jak se chová ke svým starým a nemocným a já se pomalu začínám bát, že v tomhle hodnocení jsme už propadli. A tak bych chtěla jen připomenout těm dnes mladým, kteří nadšeně tleskají "úsporným balíčkům", že i oni zestárnou a pokud nemají milionová konta v Lichtenštejnsku, pak se budou muset spolehnout na ty dnes ještě mladší, na ty kterým svým jednáním dnes dávají vzor. A bojím se za ně, že jednou hořce zapláčou.

Autor: Jana Volfová | úterý 22.9.2009 13:59 | karma článku: 23,60 | přečteno: 2014x
  • Další články autora

Jana Volfová

Vážně nejsem na seznamu

V současné době intenzivně připravuji volební kampaně Suverenity pro kraje a Senát. Nestihla jsem tedy dnes ani přečíst internet a zjistit, co je nového.

20.1.2012 v 18:35 | Karma: 16,00 | Přečteno: 1093x | Diskuse| Ostatní

Jana Volfová

Lidovecké facky aneb násilí proti argumentům

Když jsem od základní školy chodila na náboženství, učil nás páter Kohlíček o lásce k bližnímu svému. Kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem, citoval z Bible. V poslední době mi ale připadá, že někteří lidovci do kostela moc nechodili, nebo neposlouchali kázání. Nebo si k onomu kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem, přidali alespoň 14 dní starým.

3.10.2011 v 22:00 | Karma: 19,58 | Přečteno: 1102x | Diskuse| Ostatní

Jana Volfová

Lidice kontra Habermannův mlýn, aneb ukázka politické korektnosti

Když před rokem, ještě před oficiálním uvedením do kin, uvedl Karlovarský festival Habermannův mlýn, který pak v podstatě propadl u diváků, těšila jsem se, že naopak Lidice budou skvostem letošního festivalu. Vždyť přece Lidice trhají rekordy sledovanosti, jsou chváleny kritikou a ukazují naši historii i z jiného, skoro intimního lidského pohledu.

7.7.2011 v 14:15 | Karma: 35,20 | Přečteno: 2508x | Diskuse| Ostatní

Jana Volfová

Demokracie podle Václava Moravce

Máme prý právo svobodně volit své zástupce a dokonce údajné právo na svobodný přístup k informacím. Ty dvě věci spolu úzce souvisí. Svobodné volby bez práva svobodného přístupu k necenzurovaným informacím jsou pouhou frází. V dobách komunistické totality svobodné volby neexistovaly. Ale kdyby existovaly, tak by vedoucí úloha Komunistické strany Československa byla stěží ohrožena, pokud by měla v rukou média hlídaná svými cenzory. Ti už by se postarali o to, aby se k uším a očím voličů dostala pouze slova a názory těch „správných“ soudruhů. Konečně komunisté věděli moc dobře, proč si už v roce 1945 ve vládě sociálního demokrata Zdeňka Fierlingera obsadili tehdejší ministerstvo informací tvrdým stalinistou Václavem Kopeckým. V roce 1948 pak výrazně uspěli na dlouhou dobu v posledních relativně svobodných volbách a svou moc si udrželi až do roku 1989.

23.8.2010 v 20:05 | Karma: 21,24 | Přečteno: 1720x | Diskuse| Politika

Jana Volfová

Když nejsou potřeba kvóty

Když jsem před více než 18ti lety začínala s dalšími kolegyněmi obnovovat MDŽ, jako svátek rovných příležitostí pro muže a ženy, vždy jsem tajně doufala, že kvóty, které jsem prosazovala v ČSSD, jsou opravdu berličkou, kterou časem odhodíme. Čím dál více jsem se ale přesvědčovala, že ona proklamovaná rovnost, podporovaná dokonce stanovami strany, je jen a jen lákadlo na voličky, které dovnitř stran naprosto nefunguje. Poslankyň žen v parlametních stranách je čím dál tím méně a v rozdílech mezd se ocitáme na předposledním místě v Evropě. Prostě o rovnosti žen a mužů slýcháme od pánů politiků hezká slovíčka, ale běda, kdyby jim někdo šáhnul na jejich pěkně vyhandlované posty nebo dokonce na jejich lichtenštejnská konta.

7.3.2010 v 22:45 | Karma: 9,88 | Přečteno: 672x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1793x
předsedkyně ČESKÉ SUVERENITY

Seznam rubrik