Pomáhat a chránit! Klobouk dolů!

Policie má už od nepaměti heslo : Pomáhat a chránit! Toto heslo je spíše terčem satiry a posměšků na pány zákona. O tom bychom mohli slyšet denně jak police zaspala a jak tohle tamto. Ale to heslo má i svojí dobrou stránku a upřímně, před nimi smekám! A proč vlastně? Protože pomohli tam, kde se pomoc cení více než zlatem! - Dětem (dítěti) 

Narazil jsem na to náhle na facebooku, a dovolím si citaci z článku, který pochází z webovek Policejnitydenik.cz 

citace článku:

Dva hlídkaři navštívili Davídka, který trpí leukémií

Dva policisté z Moravskoslezského kraje vyrazili do olomoucké nemocnice, konkrétně na dětské onkologické oddělení, ve kterém 18. srpna ležel 7 letý Davídek. Chlapec trpí leukémií a čekal na transplantaci kostní dřeně, policisté za ním vyrazili na vlastní náklady, zhruba 100 kilometrů od svých domovů.

Na počátku všeho byla sbírka mezi policisty, ti sbírali různé předměty, které by malému Davídkovi mohly udělat radost, je totiž neskutečným fanouškem policie a policejní práce. Dva vyslaní policisté si pak s chlapcem hráli a předali mu malé dárečky.

Davídkovi se jeho nemoc vrátila, již jednou se z leukémie vyléčil, aktuálně tedy opětovně čekal na transplantaci kostní dřeně. V těchto dnech by již měl být po transplantaci a snad již také v pořádku. Krabice s dárky mu udělala velkou radost a dle slov policistů se k ní nesmí přiblížit ani maminka.

 

 

Celý článek i s galerií zde

 

 

 

 

 

 

 

Osobně před pány policisty smekám. Dobrá práce! A myslím, že radost jakou udělali Davídkovi je k nezaplacení! 

Leukémie je nádorové onemocnění, která vycházejí z krvetvorné tkáně a z lymfatických uzlin (zjednodušeně bychom to mohli nazvat jako rakovina krve)

Hemoblastosy (leukemie) jsou nejčastějším nádorovým onemocněním dětského věku (následují nádory CNS, lymfomy a neuroblastomy). Leukemické buňky ztrácejí schopnost diferenciace, ztrácí fenotyp výchozí buňky. Udržují si nebo i zvyšují proliferační potenciál. U nemocného s leukémií pak existují vedle sebe dvě populace buněk:

  1. vycházející z normálních kmenových buněk
  2. vycházející z kmenových buněk maligně transformovaných (defekt maturace a diferenciace) – tyto nezralé buňky (blasty) jsou vyplavovány do periferní krve a nacházejí se jako difusní nebo nodulární infiltráty v různých orgánech. Tvoří histohomologní metastazování do jater, sleziny, uzliny, ale i jiné.

Většinou je zahájena léčba chemoterapií a případná transplantace krvetvorných kmenových buněk – jejich zdrojem může být kostní dřeň a periferní nebo pupečníková krev. Období léčby je pro nemocného velmi náročné! 
Pokud však i Vy chcete nějakým způsobem pomoci, nebojte se a přihlašte se např. na dárcovství krve v každé nemocnici s Transfůzním oddělením nebo do registru dárců kostní dřeně. A buďte to právě Vy co zachráníte život někomu, kdo to vážně potřebuje! 

Registr kostní dřeně : http://www.kostnidren.cz/

Já tam jsem a Vy ? 

Autor: Vojtěch Fišera | pátek 30.8.2013 23:25 | karma článku: 13,24 | přečteno: 1024x
  • Další články autora

Vojtěch Fišera

ŽENY

27.10.2022 v 18:00 | Karma: 8,22

Vojtěch Fišera

Nepojmenovaná

25.8.2019 v 19:50 | Karma: 8,70

Vojtěch Fišera

Ticho

25.8.2019 v 16:30 | Karma: 11,25

Vojtěch Fišera

Narozen(i)Nová II.

11.5.2019 v 18:20 | Karma: 10,33

Vojtěch Fišera

Na dlaních

17.2.2019 v 18:44 | Karma: 13,57