Foto

Pokus o vraždu je pokus o vraždu a jako takový by se měl soudit. Následné projevy ukazují kdo se snaží politiku kultivovat a kdo z ní chce udělat nenávistnou bitku. Zkusme přemýšlet koho volíme, než volíme. Robert Fice kromě toho, že je politik je také manžel a otec. Začněme tím, že my sami se budeme chovat slušně.

Vašek

Foto

Ahoj, já bych apeloval nejen na politiky , ale i na komentátory, lidi kteří jsou ve veřejném prostoru slyšet.... Často se směju dezinformátorům typu Peterková... Ale mrazí mě z takové Katie Koch, která spoustu Evropských vlád otituluje jako vlády nacistické ( včetně Fica) . Tváří se u toho strašně slušně a věcně... A to není jediná, které intelektuální prostředí Kavárny tleská...

Foto

V každém politickém seskupení se nejspíše najdou jedinci slušní a ti ostatní. (Peterkovou nekomentuji, tam je zřetelná osobnostní porucha).

Jde o to, že právě ti "enfantes terribles" jsou často vystrčeni jako jakási vlajková loď, protože jsou pro média zajímavější, než rozvážná slova jedince, který si dává pozor na to, co říká. Proto nesleduji různé "Máte slovo", případně hádky na různých programech, tam se nic zajímavého člověk nedozví. Zdá se však, že "lid si to žádá" v rámci sledovanosti, pak se to probírá na FB atd.

S pojmy "nacistická" a "fašistická" se poslední dobou žongluje natolik, že to už ztratilo jakýkoli věcný význam.

Foto

J34a23n 59Š89i17k

16. 5. 2024 9:19

Ano. To je přesně ono. Pokud něčí chování podněcuje nenávist a rozdmýchává ohníčky vzteku, stejně jako například Babišovy projevy po neúspěšné kandidatuře na prezidenta, kdy místo kultivovaného použití slova "gratuluji" okamžitě přistoupil k lživému napadání politického soupeře a začal plácat páté přes deváté, jak si nový prezident přeje válku a požene národ do zákopů, může to takto dopadnout. Proto se mi nelíbí projevy a vystoupení Babiše, Okamury, Konečné nebo třeba i Pavla Novotného. Tohle jsou lidi, kteří do těch ohníčků foukají naplno. Potom to může skončit jako na Slovensku. Jenže ti, kteří foukají si neuvědomují, že případnému agresorovi je úplně jedno kam a na jakou stranu nakonec zamíří. V takové atmosféře je pro něj každý politik ba i občan nepřítel. Jak vidno, tak potom nepomáhá sebelepší ochranka. Hezký den

JV

J26i76ř18í 38V96o77l47n65ý

16. 5. 2024 11:05

Babiš v Handlové rozhodně nestřílel. Nenávist k těm, kteří chtějí příměří na Ukrajině a protiruská hysterie je v našich médiích denně přítomná!

Foto

Jo, jo, jistý soudruh Josif Vissarionovič měl takovou hezkou zásadu: "zmizí člověk, zmizí problém"

V normálním, civilizovaném světě však opravdu vražda člověka není řešením. To patří k základním pilířům civilizovaného evropského prostoru. Pokud by však ono "soudružské řešení" někde převládlo, končí tím Evropa, celá její kultura a historie.

Mráz přichází z Kremlu: mizení lidí, vypadávání z oken, nešťastné (zcela náhodné) požití bojových otravných látek, či náhodné zastřelení na ulici neznámým pachatelem, jakož i "přirozené" umrznutí v lágru žel patří neodmyslitelně k tamním mravům.

Ostatně už soudruh Vladimír Iljič brzy po revoluci pochopil, že velká většina lidí v Rusku nepřijme bolševickou ideologii dobrovolně. Pročež se rozhodl pro metodu systematického vyvražďování všech, kdo ony "skvostně myšlenky" odmítnou. To byla podstata vnitřní války vedené proti vlastnímu obyvatelstvu. Říkalo se tomu "válečný komunizmus". Zmasakrovány byly miliony lidí. Hrozil totální kolaps státu, vraždící vojáky neměl kdo živit! A tak byla hbitě vymyšlena NEP (nová ekonomická politika). Jakmile to trošku začalo fungovat a lidé se malinko nadechli, pustil se do revolučního díla Vissarionovič s masovým lifrováním lidí do gulagu a s takzvanou "Velkou očistou", při níž bylo popraveno kolem 680.000 odhalených "zrádců a škůdců". Přitom ale masakry "nespolehlivých elementů" provedené ve statisících obětí jen tak bez rozsudku, do uvedené statistiky ani nebyly započítány.

JK

J87a87n 80K79l53á75s30e44k

16. 5. 2024 15:57

A současný vládce Ruska, velký obdivovatel onoho J. V. S. si nepochybně v jeho stylu říká "Jsou Ukrajinci, jsou problémy. Nebudou Ukrajinci, nebudou problémy.".

JV

Robert Fico vystavěl svoji politiku na konfliktu, podněcování nenávisti a polarizaci společnosti, podobně jako u nás Zeman či Okamura. Snad si všichni nyní uvědomí, kam až je tato metoda může přivést. Byť (nejen)kvůli tomu Fica bytostně nesnáším, přeji mu brzké uzdravení a pachateli spravedlivý trest.

Největším nebezpečím u nás jsou ANO a SPD se svými majiteli, kteří u nás systematicky burcují občany k nenávisti naší vlády a našeho pana prezidenta!

Foto

Skvělý text. Velmi blízký mému smýšlení o celé této události, ale též o atmosféře v současné slovenské a české společnosti. Vyzvedl bych velice vysoko paní prezidentku Čaputovou, která si od lidí jako Blaho a Fico vytrpěla hodně zlého, zavrženíhodného chování a přesto právě v této kritické chvíli neodpověděla na zlo zlem. Neodpovědět na zlo zlem, tudíž neeskalovat spirálu zla, je vysoký mravní a duchovní postoj, který dává šanci k utlumení rozbrojů, šanci k pokojným cestám života ve vztazích a ve společnosti.

(Tím se samozřejmě neruší princip spravedlnosti - například pachatel trestného činu, terorista anebo podněcovatel násilí, musí zejména na úrovni společnosti a jejich struktur vymáhajících platnost práva pocítit pevnou bariéru, že takhle nelze. Podněcování k násilí je stejně odporný čin jako násilí samo.)

Foto

Ano, Marku, to je i můj postoj. A můj obdiv k hlavě slovenského státu.

MK

Pozor !

Vyskytuje se tu v diskusi jakési malé dítě, které se ze všech sil snaží strhnout na sebe pozornost. Říká si Jiří Volný a plácá všechno možné, co mu přinese slina na jazyk. Veškerá souvislost s obsahem blogu žádná.

Nesnažte se ho rozdovádět ještě více a raději ho ignorujte.

Foto

Stává se to, vždy se objeví někdo, kdo začne mydlit jeden vstup za druhým, prakticky zcela mimo téma. Za čas se ztratí a objeví se někdo nový.

Každá vražda je pro normálního, myslícího člověka nepřijatelná, tedy i vražda politická. Ať už vraždí politická moc, která vraždí svoji opozici, jako komunisti Miladu Horákovou, nebo jde o vraždu vládnoucích politiků pro nepřijatelné vládnutí.

Ale pokud vraždí starý člověk s menší emocionální náplní, pak to má své specifické důvody. Každé zvíře zahnané do kouta, do neřešitelné situace, je nebezpečné. A takovýto člověk provedl tento hrůzný čin zjevně z pocitu beznaděje, bezvýchodnosti slovenské politiky.

Bojím se pouze toho, že vládní síly na Slovensku se nyní vrhnou na opozici a přistoupí k omezení svobody slova.

Ale pozor! Naše opozice zde v Česku všude burcuje nenávist vůči vládě a našemu panu prezidentovi!

Foto

Vnímám, že se s vrahem dobře znáte a víte předem, proč takto konal, v jakém byl rozpoložení a s kým v kontaktu. Možná jste jeho krokům mohl včas zabránit...?

Vaše důtklivé varování před českou opozicí je přesně to, co se dálo na Slovensku. A Vy to tady u nás chcete také? Aby naše vláda ještě více rozeštvávala své občany, než dosud? Aby i nadále všemi možnostmi opozici umlčovala a dehonestovala? Čeho tím dosáhnete, pane Šimku?

JV

J39i30ř98í 97V91o91l56n52ý

16. 5. 2024 10:54

Váleční štváči a nositelé nenávisti si dávají bodíky. Také Vy máte podíl na rozsévání nenávisti. Jen si vzpomeňte na své výhrůžky, umístěné do Masných krámů. Přečtěte si to po sobě!

VF

Tome, velice přesně a výstižně popsáno. Díky.

  • Počet článků 990
  • Celková karma 30,89
  • Průměrná čtenost 2523x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz