Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J21i49ř73í 65V77o78l66n20ý

17. 5. 2024 10:08

Pokud by byl spáchán atentát na slovenskou opozici, tak by se naše a slovenská média zbláznila, začala vykřikovat, že za to může Fico a jeho vláda. Brusel by zastavil všechny penězovody na Slovensko.

Nejvíce mi vadí místní Farizejové, kteří stranickost mají v krvi a objektivita je jim cizí. Dávají peníze na zbraně, které zabíjejí Rusy a Ukrajince, ale teď volají po slovenském míru! Pokrytectví non plus ultra.

0 2
možnosti
Foto

Když vám vadí farizeové co přispívají bránící se zemi, tak co tady u všech všudy pohledáváte? A furt? Nějaká forma masochismu?

2 0
možnosti
Foto

Vražda člověka není řešení. A řešení má každý pouze sám v sobě. Každý, kdo věří, že aby se svět zlepšil, musí ti druzí něco změnit, je vedle jak ta jedle.

3 0
možnosti
JH

J40i76ř63í 20H18o20l41ý

16. 5. 2024 20:23

Pane Vodvářko měl by jste stejný názor kdyby jste se ocitl v Německu v období před 2. světovou válkou.?

Byl atentát na Hitlera stejně odsuzován?

0 0
možnosti
MK

Pozor !

Vyskytuje se tu v diskusi jakési malé dítě, které se ze všech sil snaží strhnout na sebe pozornost. Říká si Jiří Volný a plácá všechno možné, co mu přinese slina na jazyk. Veškerá souvislost s obsahem blogu žádná.

Nesnažte se ho rozdovádět ještě více a raději ho ignorujte.

5 0
možnosti
Foto

Stává se to, vždy se objeví někdo, kdo začne mydlit jeden vstup za druhým, prakticky zcela mimo téma. Za čas se ztratí a objeví se někdo nový.

4 0
možnosti
JV

J65i28ř31í 28V21o94l54n34ý

16. 5. 2024 18:21

Pane Vodvářko, mně říkáte, že tady řádím a měl bych jít na vzduch? Pan Ziegler o mne napsal, že podporuji genocidu Ukrajinců, když žádám příměří, které stejně dříve nebo později bude. Určitě, myslete si, že Vaše svědomí je čisté a vytrubujte to do světa!

0 3
možnosti
JV

J18i49ř86í 36V22o61l26n19ý

16. 5. 2024 18:28

Oprava: Pan Ziegler o mně napsal ...

0 0
možnosti
MK

Existuje kategorie politiků, kteří jsou demokraticky zvoleni a pak se od demokracie odkloní. Jejich vládnutí už demokratické není.

Je pak otázkou, jak se takových politiků zbavit. Intuice napovídá, že v nedemokratickém prostředí to demokratickými volbami asi nepůjde. Co tedy s tím? Tady je dobrá rada drahá. A tam kde není legální cesta, tam se otvírá pole lidové tvořivosti. Včera jsme viděli, kam až to může zajít.

0 0
možnosti
JV

J68i32ř41í 52V45o17l33n90ý

16. 5. 2024 17:30

A co Kyjev? Nabídl by separatistickým regionům rozsáhlou autonomii, pokud by byly ochotny vrátit se pod ukrajinskou vlajku? Nebo chce vyhnat všechny separatisty do Ruska?

0 2
možnosti
MK

Jste si jistý, že jste ve správné diskusi? Tady jste pod článkem, ve kterém jména Ukrajina a Rusko nezazněla ani jednou.

Jakou má váš příspěvek souvislost s blogem? Podle mého soudu je to ukázkový trolling.

4 1
možnosti
JV

J68i36ř19í 37V22o54l28n84ý

16. 5. 2024 17:25

Reaguji na ty jednodušší diskutující, pro které je Rusko agresor a Ukrajina napadený. Všichni dobře víme, že situace v národnostně smíšených regionech je skoro vždy složitá. Akorát někteří si to nechtějí připustit. Jenom připomenu, že kromě Budapešťského memoranda, tu byla Helsinská smlouva z roku 1975, která zaručovala územní celistvost mimo jiné také SSSR, ČSSR, NDR a Jugoslávii. Také tu byly Minské dohody, které Kyjev jednak nedodržoval a také, po vypuknutí rusko-ukrajinské války, vypověděl.

0 4
možnosti
JZ

Reaguji na ty jednodušší diskutující podle kterého bylo hitlerovské Německo agresorem a Stalinův SSSR napadeným.

SSSR. ČSSR a Jugoslávie se rozpadly, protože jejich další existence byla v rozporu s míněním většiny jejich obyvatel. NDR se dobrovolně na základě vůle většiny obyvatel spojila se SRN. Sjednocení Německa bylo logické.

4 1
možnosti
Foto

Jo, jo, jistý soudruh Josif Vissarionovič měl takovou hezkou zásadu: "zmizí člověk, zmizí problém"

V normálním, civilizovaném světě však opravdu vražda člověka není řešením. To patří k základním pilířům civilizovaného evropského prostoru. Pokud by však ono "soudružské řešení" někde převládlo, končí tím Evropa, celá její kultura a historie.

Mráz přichází z Kremlu: mizení lidí, vypadávání z oken, nešťastné (zcela náhodné) požití bojových otravných látek, či náhodné zastřelení na ulici neznámým pachatelem, jakož i "přirozené" umrznutí v lágru žel patří neodmyslitelně k tamním mravům.

Ostatně už soudruh Vladimír Iljič brzy po revoluci pochopil, že velká většina lidí v Rusku nepřijme bolševickou ideologii dobrovolně. Pročež se rozhodl pro metodu systematického vyvražďování všech, kdo ony "skvostně myšlenky" odmítnou. To byla podstata vnitřní války vedené proti vlastnímu obyvatelstvu. Říkalo se tomu "válečný komunizmus". Zmasakrovány byly miliony lidí. Hrozil totální kolaps státu, vraždící vojáky neměl kdo živit! A tak byla hbitě vymyšlena NEP (nová ekonomická politika). Jakmile to trošku začalo fungovat a lidé se malinko nadechli, pustil se do revolučního díla Vissarionovič s masovým lifrováním lidí do gulagu a s takzvanou "Velkou očistou", při níž bylo popraveno kolem 680.000 odhalených "zrádců a škůdců". Přitom ale masakry "nespolehlivých elementů" provedené ve statisících obětí jen tak bez rozsudku, do uvedené statistiky ani nebyly započítány.

8 0
možnosti
JK

J93a11n 11K93l52á38s58e94k

16. 5. 2024 15:57

A současný vládce Ruska, velký obdivovatel onoho J. V. S. si nepochybně v jeho stylu říká "Jsou Ukrajinci, jsou problémy. Nebudou Ukrajinci, nebudou problémy.".

7 0
možnosti

Každá vražda je pro normálního, myslícího člověka nepřijatelná, tedy i vražda politická. Ať už vraždí politická moc, která vraždí svoji opozici, jako komunisti Miladu Horákovou, nebo jde o vraždu vládnoucích politiků pro nepřijatelné vládnutí.

Ale pokud vraždí starý člověk s menší emocionální náplní, pak to má své specifické důvody. Každé zvíře zahnané do kouta, do neřešitelné situace, je nebezpečné. A takovýto člověk provedl tento hrůzný čin zjevně z pocitu beznaděje, bezvýchodnosti slovenské politiky.

Bojím se pouze toho, že vládní síly na Slovensku se nyní vrhnou na opozici a přistoupí k omezení svobody slova.

Ale pozor! Naše opozice zde v Česku všude burcuje nenávist vůči vládě a našemu panu prezidentovi!

5 0
možnosti
Foto

Vnímám, že se s vrahem dobře znáte a víte předem, proč takto konal, v jakém byl rozpoložení a s kým v kontaktu. Možná jste jeho krokům mohl včas zabránit...?

Vaše důtklivé varování před českou opozicí je přesně to, co se dálo na Slovensku. A Vy to tady u nás chcete také? Aby naše vláda ještě více rozeštvávala své občany, než dosud? Aby i nadále všemi možnostmi opozici umlčovala a dehonestovala? Čeho tím dosáhnete, pane Šimku?

1 2
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2518x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz