Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není to tak jednoznačné. Například v Středočeském kraji vím v okolí o dvou MRI pracovištích, z nichž jedno je schopné dát termín za týden, druhé do 3 týdnů a pracuje i o víkendu. Proč by pojišťovny nemohli jednoduše obeslat mailem poskytovatele zdravotní péče, aby zajistili pacientovi potřebný termín? Je to jejich klient/pojištěnec, ze kterého žijí. Při absenci centrálního registru objednávek nebo jiného propojujícího systému nemůžete ani Vy, jako lékař, vědět o všech pracovištích, které mohou Vašeho pacienta vyšetřit a jejich aktuálním vytížení. Zde je velké pole působnosti pro MZČR a jeho agendu informatizace zdravotnictví.

0 0
možnosti

Na mailové dotazy "berete pacienty" vesměs lékaři už ani neodpovídají. Pojišťovny se snaží různými způsoby, třeba i bonifikací plateb získat od zdravotnických zařízení oficiální vyjádření, že berou nové pacienty, ale myslím si, že málokdo na to reflektuje. Třeba u zubařů taková informace způsobí záplavu telefonátů.

0 0
možnosti

Ptejme se proč počty mladých lékařů nestačí nahrazovat ty, kteří již mají svou životní kariéru za sebou ?

V posledních třech letech dokončilo studium medicíny mezi 1200 a 1300 absolventy. Podle informací Sekce mladých lékařů České lékařské komory (ČLK) jich 25 až 30 procent nepožádalo o povinné členství v komoře, protože mají k její činnosti značné výhrady a nemohou tedy pracovat v českém zdravotnictví. Mohou ale bez problémů pracovat jinde, jako MUDr. - tedy i v zahraničí.

1 1
možnosti

Zdravotní pojišťovny mají ze zákona povinnost zajistit svému klientovi příslušného lékaře. Ta je to napsáno v zákoně.

Válek na nikoho nic nepřehodil.

1 0
možnosti
Foto

Jistě. A pokud si přečtete, co jsem napsal, tak jak z toho ven? Můžete mít skvělé auto, bez poruchy a pokud v ní není benzín, tak prostě nejede.

2 0
možnosti

Já si dovolím okopírovat příspěvek Heleny Milorové cituji: "V roce 2001 se Simone Moro pokusil o přechod Lhotse a Everestu s Denisem Urubkem. Noc před útokem na vrchol Lhotse, ve stanu v 8000 metrech s Urubkem a horolezci z jiné expedice, obdrží tísňové volání pro Toma Moorese, mladého anglického horolezce, který spadl ze stěny. Moro, kterého ze záchrané akce zrazují přítomní horolezci, se rozhodne odejít sám a v noci. Najde zraněného, ​​bez rukavic a maček. Přiváže ho a vytáhne do výšky 200 metrů, aby nebyl vystaven lavinám, aby ho pak dopravil do stanů. Za tuto záchranu Moro obdržel v roce 2002 zlatou medaili za civilní chrabrost a další ocenění. Následující den musel vzdát stoupání na Lhotse ve výšce 8300 metrů kvůli příliš velké námaze vynaložené v noci. Urubko vyleze na vrchol Lhotse sám, sestoupí do Jižního sedla, ale pak na znamení přátelství směrem k Morovi výstup na Everest vzdá s prohlášením: „Jsme tým, zkusíme to znovu spolu.“

A teď by mě zajímalo jak je to s nemožností záchrany ve výšce nad 8k, může to někdo vysvětlit? Je to pravda, nebo fake?

1 0
možnosti

Omlouvám se, spletl jsem diskutní stránku

2 0
možnosti

Před několika dny jsem se zde dočetl - ročně ze 1700-1800 absolventů odchází cca 350 do ciziny. Němci nekupují jen fotbalisty za peníze, ale lékaře v podstatě zadarmo. Byli by hloupí ...

5 0
možnosti

Když se změnily v Evropské unii zákony, aby lékaři a sestry nebyli přetěžováni, naši politici na to nereagovali, a tak Němci, kteří to řešili včas, jezdili na nábory lékařů a sester k nám. U nás se přetěžování lékařů a sester po Listopadu neřešilo, i když všichni o tom přetěžování věděli. Chyběli tisíce lékařů i sester, což přetěžování stupňovalo, ale nikdo to neřešil.

Vadilo nám lékařům, že naše zdravotní péče byla postavena na komunistickém zdravotnictví prakticky "zadarmo" a bylo petrifikováno v nepřirozených, falešných vztazích, což je nebezpečné zejména pro chudé! Politici to neřešili, podfinancování šlo do stovek miliard korun, a tak nám bylo jasné, že dokud se naše zdravotní péče nerozpadne, nikdo s tím nebude nic dělat. Řešení není a nebude! Dnes už každé nezbytné řešení bude značně bolestivé! Ale o tom jsme před dvaceti léty také psali. Marně!

10 1
možnosti

Já nejsen "politicky" ani Sparťan ani Slávista a "akci" ministra chápu. Musí se projevit jako akční na rozdíl od minulých ANO ministrantů co se tam střídali a jeden tam byl 2x. Ale vážně - zajímalo by mne zda to někdo vyhodnotí. Kolik se přihlásilo, kolik se umístilo a jak. Já třeba mám jít na urologii, neodmítnou Vás ale počkáte si min. 3 měsíce.

1 0
možnosti

Pokud musí být zachováno komunistické zdravotnictví "zadarmo", pak to nemá řešení!

3 0
možnosti

Pane Tomáši Vodvářko. Snad malou perlicku od osoby, ktera podle ceskych zakonu je v CR pojistena. Musi vsak byt na uzemi CR, aby tu sluzbu dostala. Pouzivali jsme teto sluzby s manzelkou po sestnact let. Jelikoz i pres pokrocily vek, byli jsme ukazkovi pacienti. Nepotrebovali jsme mnoho sluzeb. A kdyz, tak to byl horor. Nebudu vse popisovat, jen to cekani me delalo nepricetnym.

Ale k veci, proc pisi tento prispevek. Moje pani dostala 31 dubna letosniho roku silnou mrtvicku. Byla to druha behem dvou let a take velice silna. Leva strana tela kompletne mrtva. Na pohotovostnim oddeleni nemocnice, kde manzelka byla dopravena asi pul hodiny po mem nalezeni manzelcina tela bez vlady, se snazili ucpani vycistit. Doktor asi za dalsi pul hodiny mi zdelil smutnou zpravu, ze injekce k rozmelneni ucpane krevni cevy do mozku nepracuji. Vsak nabidl mi v teto situaci moznost prevozu manzelky helikopterou do "Universitniho Medical Cetra", ktere se zabyva takovymi pripady. Bylo zjisteno, ze nase pojistovna spolupracuje s timto centrem, tak jsem nevahal a podepsal "glejt" na prevoz a medical pomoc tohoto centra. Vse bylo nutno provest do ctyr hodin od zacatku teto prihody.

Nebudu popisovat jejich zakrok. Jeste dnes, jako technolog, nemohu pochopit, jak mohli odsat s artilnich cev do mozku to ucpani, ale stalo se. Moje pani po dvou dnech dostala levou stranu tela pod kontrolou na tolik, ze mohla pouzivat levou ruku. Po peti dnech byla manzelka prevezena na rehabilitacni centrum, kde se ucila znovu chodit, pouzivat pamet sveho mozku a dostat se do stadia, kdy mohla pouzivat sve telo k funkcim potrebnym pro kazdeho cloveka.

6 0
možnosti

Pokracovani

Dnes je moje manzelka ve stadiu, kdy dokaze jiz ridit auto, dokaze mluvit normalne a vse nutne pro sve telo provadi bez me pomoci.

Jen ma nutnost pouzivat tri druhy leku. LIPITOR pro cholestorol, PRADAXU pro redeni krve a MULTAQ pro perfekni praci srdce.

Snad na zaver meho prespevku vysvetleni me nutnosti ukazat zdravotnicke moznosti v CR. Ceska republika muze mit stejne zdravotnictvi s moznostmi jak jsem popsal. Je to vsak na mnozstvi penez jak od pacienta tak pro zajisteni vybavy a personalu kdyz je treba.

Ukazi vam nase vydaje a vydaje nasi pojistovny. Prevoz helikopterou $4500 a nas $820, Pobyt v nemocnici a zakrok doktoru $128000 a s vypisem vsech nutnych zakroku nase caska $2500. Leky, PRADAXA $520 mesicne (novy lek a nase pojistovna jej jeste nepodporuje), MULTAQ $141 na 3 mesice a LIPITOR $17 tez na tri mesice. Pisi to presne, jak se nas to dotyka. Ja osobne dam vsechny nase uspory, mit manzelku jeste na tech par let co nam obema zbyva.

Dekuji za pozornost.

11 0
možnosti

Vlastimil Válek se jen obrací na zákon, podle kterého za nalezení odpovídajícího lékaře je zodpovědná zdravotní pojišťovna. Jenže kde nic není, ani smrt nebere! Před řadou let jsem se obracel na VZP, aby pro ženu simplexnější našla zubaře. Vyhledali dva. Ani jeden ji nepřijal do péče.

Taková je realita. A příčina? Nepřirozené vztahy ve zdravotnictví se zachováním komunistické zdravotní péče bez svobody lékařů. Na tento problém, že zdravotní péče se v komunistickém systému neobejde bez korupce nebo protekce, jsme marně přčd 25 lety upozorňovali!

4 0
možnosti

Nechci "rýpat", ale lékaři svobodu měli - pacientku nepřijali. A nic se jm nestalo.

0 1
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,85
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám