MK

Toho se měl dožít Hašek. Jeho Strana mírného pokroku v mezích zákona by bledla závistí a raději by okusila Bránické pivo.

A kdyby viděl v každých volbách se vyskytující (a stále stejně stupidní) název Cibulkovy strany, asi by ho přešel humor.

Absurdní a nepochopitelné! Snad ti vtipálkové musí za zaregistrování strany něco zaplatit. A snad i za vstup do soutěže politický stran se platí, ne? Nebo se mýlím? To ta vidina ladem ležících Eur je tolik oblbující? Doufám, že jde o recesi. Ale pak je to nebezpečná recese. Ponižuje poctivou politickou práci v nedůvěru k vládám a demokratickým institucím. To je také záměr ruské desinformační hybridní války?

Jinak, Tomáši, Tvůj humor je okouzlující!

Foto

Skvělé!

Marně jsem hledal stranu ŠŤOB (Šťastný občan) a KSNZ (Každému slíbíme nebe na zemi)

Taky hnutí SPřD by asi docela šlo

Foto

Už scházela jenom strana zpátečníků Vpřed. :D

KT

Chtěli jsme založit stranu pokrokářů VZAD, ale nakonec máme už 40 let Rozbřesk, leč nikam nekandidujeme.

Foto

Máte pravdu, mohli jsme se u toho uchechtat.

Foto

Přečetl jsem si to heslo na Wikipedii rozhodl se ho sem nakopírovat. "Ironie (řec. eironeia, zastírání, předstíraná nevědomost) je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho." Jelikož jsem chlapec chápavý, došlo mi, že mi vlastně naznačuješ, že jsem blbec. A včil mudruj.

Vašek