Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Když někdo říká, že v Izraeli je apartheid, tak má na mysli okupovaná území, především oblast C na Západním břehu. Tu mají totiž plně pod kontrolou a podmínky pro Palestince rozhodně nejsou stejné jako pro "osadníky".

Proč o téhle pro něj nepříjemné informaci autor mlčí? Buď o tom vůbec netuší, protože to není erudovaný expert, za kterého se vydává. Anebo to ví moc dobře a tak to nemůže profláknout, protože chápe, že to nelze obhájit.

Podobných děr je sice v článku hned několik, ale ve skutečnosti na tom vůbec nezáleží. My všichni totiž chceme, aby Izrael byl na té správné, humánní a morálně nadřazené straně, která rozhodně nevyhladověla Gazu na úroveň hladomoru a nezabíjí děti. Maximálně jen trošku, a za to stejně může Hamás!

Protože pak můžeme jít s klidným svědomím spát a nemusíme přemýšlet o tom za jaké hrůzy neseme spoluzodpovědnost.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Bezděkovský. Zkusím reagovat.

1. Pokud byste hovořil s propalestinskými demonstranty, tak by Vám jistě všichn unisono odpověděli, že CELÝ Israel považují za zemi apartheidu, nikoli jen oblast C.

2. Oblast C je plně pod kontrolou IDF. Když jsem v několika z nich byl a hovořil s místnimi, každý z nich zažil útok na svou rodinu jen poté, co z osady vyjeli. Molotovy na auta, střelba, kamení apod. Možná uznáte, že tohle není ta správná cesta k míru.

3, Oblasti A,B,C na Západním břehu byly dohodnuty v Oslo s tím, že se situace bude dále vyvíjet směrem k míru. To, že tuto smlouvu nakonec Arafat nepodepsal (i když dostal posléze od Ehuda Baraka prakticky vše, o co si Arabové řekli), má výpovědní hodnotu. Těch nabídek ke klidu zaznělo v Israeli mnoho. Vždy byly odmítnuty. Bližší v dějinách státu, pokud si najdete čas ke studiu.

4. Ano, extrémisté jsou na obou stranách. V únoru 94 postřílel židovský osadník v jeskyni patriarchů cca 30 Arabů. Nicméně - jistě víte, že každý Arab, který zabije Žida, je oslavován jako šáhid - mučedník, pokud přežije a skončí v base, dostává jeho rodina peníze (a nemalé), což je dost dobrý byznys, co říkáte? Naopak - každý Žid, který zabije Araba (jako ten magor výše), je židovským státem potrestán.

5. Stav v pásmu Gaza má svůj velký třesk, který - jako hodně jedinců na demonstracích - jaksi nezmiňujete. Pokud byste poradil Židům, jak zlikvidovat Hamás, aby se podobný "třesk" už nestal a přitom nezkřivit vlas jedinému "hodnému" Arabovi v Gaza, volejte ihned OSN a Nobelovak za mír Vás nemine.

6. Já spím dobře. S vědomím, že židovský národ se se svým státem ztotožnil, že jej brání a dělá vše proto, aby ochránil své obyvatele. Naopak, spal bych špatně, pokud bych si byl vědom, že kousek od mého domu, třeba jen 5 km, žije kdosi, komu záleží jen na mém bezživotí. Což je realita, s níž Židé žijí už cca 80 let ve svém státě.

Přeji Vám klid a mír. Šalom.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

4 0
možnosti
OF

Pane Kindl, vy už vidíte, stejně jako ti co co vám dali plus, i trávu růst. Bába Vanga by vám mohla chodit pro pivo, vaše čtení myšlenek ja fantastické. Příště na mě nereagujte. Slušný člověk by se za takový přihlouplý příspěvek omluvil, od vás to neočekávám.

0 6
možnosti
Foto

Od roku 1881 do současné doby se vracejí Židé do Palestiny. Z peněz Sionistické organizace (do které přispívali filantropové, např. Rothschild či baron Hirsche), nakupují půdu od bohatých arabských velkostatkářů, kterým hebrejské zlato přišlo vhod a nákupčím prodávají bezcennou, neúrodnou půdu, zejména bažiny plné krys a štírů. . Židům se nezměrným úsilím daří bažiny odvodnit, zúrodnit, tak, že přináší užitek. Vznikají zde obydlené osady. V Palestině je v roce 1909 vybudované první židovské město Tel Aviv. (Pahorek jara) Je zde vybudovaná Hebrejská univerzita. V Jeruzalémě žije většina Židů. V roce 1930 žije už 50 000 Židů.. Židé v Palestině uzavřeli s Araby reprezentované Fajsalem mírovou smlouvu, ve které Arabové uznali i lidské právo Židů na Palestinu. Británie vydává tak zvanou Blafourovou deklaraci Magnu Chartu židovského národa, kterou uzná 50 států, a ve které je slíbeno židovské právo na Palestinu a v níž se zároveň Británie zavazuje, že udělá vše pro dosažení tohoto práva

V roce 1923 byla východní Palestina z mandátního území, vyňata, a předána Arabům, kteří se stavěli proti myšlence návratu Židů do jejich starobylé židovské vlasti k vytvoření vlastního státu. Vzniklo Hašimovské království, později Zajordánsko a dnes Jordánsko. Více než 70 % všech Jordánců jsou palestinští Arabové. Jordánsko z mandátního území Palestina má území o rozloze 97 230 km/2 a Izrael z mandátního území Palestina má území o rozloze 20 770 Km/2., z čehož největší část zabírá Negevská poušť, která se rozkládá na ploše 12 000 km². Velikost Izraele je jako rozloha Moravy bez Slezska.

8 0
možnosti

Aneb genocida pokračuje. Pan Folke Bernadotte, který byl vyjednavačem OSN a služebníci satana ho vrátili z Jeruzaléma v rakvi, by mohl povyprávět.

0 0
možnosti
EN

Jakkoli je smrt každého jednoho člověka politováníhodná, není to důkaz genocidy. A zrovna Bernadotte si takový konec skutečně nezasloužil.

0 0
možnosti
MB

Poznámka k té genocidě ... na netu lze najít klip, který porovnává počty Židů v arabských státech (Maroko, Alžírsko, Libye, Egypt, Jordánsko, Sýrie ...) v roce 1948 a 2023 - redukce v průměru 99.8%. Změna počtu tzv. Palestinců v Izraeli ve stejném časovém úseku - nárust 1296%. Asi tak ...

9 0
možnosti
Foto

Asi jsem viděl stejný klip a zapsal si to.

1948 - Maroko 265000 židů, dnes 2150, Libye - 38000 dnes 0, Irák 135000 dnes 5, Alžírsko 145000 dnes 50, Egypt 75000 židů v roce 1948 dnes 100. V Jemenu 63000 dnes 50, v Tunisku 105000 židů dnes 1050, v Sýrii 30100 dnes 100, v Libanonu 5000 židů dnes 100.

11 0
možnosti
Foto

I ode mě velké poděkování!

8 0
možnosti
Foto

Děkuji, Lubomíre a vítejte z klatby..

6 0
možnosti
AT

V bodě o okupaci jste vynechal jeden závažný fakt. Golany. Jen pro úplnost. Protože všichni víme, proč jsou okupované, můžeme to Izraeli odpustit.

0 2
možnosti
Foto

Po obranné Šestidenní válce je závazná rezoluce Rady bezpečnosti OSN ze dne 22. 11. 1967, kde se v písmenu i) je uvedeno stažení izraelských jednotek s území obsazených v nedávném konfliktu a v písmenu ii) se mluví, že izraelské jednotky se stáhnou, až bude uzavřen mír a budou potvrzené bezpečné a uznávané hranice. Takže zde se nemluví o okupovaných území, ale o obsazení území v nedávném konfliktu. Vzhledem k tomu, že se Sýrií nebyla dodnes uzavřena mírová smlouva, nebyly vráceny ani Golanské výšiny – přesně podle mezinárodního práva.

8 0
možnosti
Foto

Vynikající shrnutí, pane doktore. Ale je to marné, marné, marné...

20 0
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2518x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz