Lhář Miloš Zeman

Další kolo never ending story bude dnes řešit pražský soud. Miloš Zeman řekl o Ferdinandu Peroutkovi dehonestační výrok, který není schopen doložit. 

V dávných dobách, kdy čest měla poměrně vysokou hodnotu, ne-li tu nejvyšší, by jej za podobná slova vyzval jeho oponent na souboj za ranního rozbřesku, kde by měl šanci 50 na 50, že buď přežije, nebo bude proklán kordem, případně trefen kulí. 

Čas pokročil, jsme humánní společnost, V té nižší komunitě - myšleno té hospodské - by za podobný výrok dostal Miloš pár po papuli a do té hospody by nějakou dobu nevkročil. V té vyšší komunitě se soudíme. V té nejvyšší je už subjekt zastoupen státní institucí, nejspíše ve smyslu stát jsem já. Je to škoda, protože by nejspíše hodně lidí zajímalo, jaký vtipný bonmot by Miloš Zeman použil na svou obhajobu (ta jeho vize článku vlevo dole je už přeci jen trochu vyčpělá). 

Miloš Zeman se již omluvil. Nikoli za svou lež, ale za to, že článek nenašel. Je to úplně stejné, jako kdyby nějaký muž prohlásil o ženě, že šlape v Perlové ulici. Poté by se omluvil, že to nebyla Perlová ulice, ale podstatou ženiny práce si je jistý.

Soudce bude mít dvě možnosti. První je, že když někdo nemůže doložit hanlivé vyjádření na jinou osobu, je prostě obyčejný lhář a měl by za to následovat trest. Nelze připustit, že kdokoli a to to více hlava státu, může o komkoli vypustit z úst sprosťárnu a dělat, že je vše OK. A je lhostejné, jde-li o Ferdinanda Peroutku či kteréhokoliv občana naší země. 

Druhou možností je to, že soudce připustí, že je to možné a beztrestné. A to s ohledem na zdravotní stav obviněného, který se dle všech ukazatelů posunul sám do oblasti hospodské putyky, kde se dá plácnout cokoli a tím nejvyšším trestem je ono vypuzení z této malé komunity. Jinými slovy, že už sám tak úplně neví, co mluví. Ona hospodská společnost to nakonec přijme. S tím, že už žádný výrok Miloše nemá smysl brát vážně. 

Autor: Tomáš Vodvářka | pondělí 14.10.2019 7:45 | karma článku: 45,90 | přečteno: 8509x