Foto

J84a33n 69Š77i69k

6. 6. 2024 12:38

Na celé té věci, která rozhodně jako celek komická není, jeden stín komický je. Když stará prezidentka s novým prezidentem vybídlii ke smíru a chtěli pozvat k jednacímu stolu vládu a opozici, vládní strany odmitly, prý to nemá cenu. Tohle jsem už slyšel u nás od ANO o důchodech. Komické na tom je, že přesně titíž lidé moudře žvatlaji o míru na Ukrajině a kroutí nechápavě nad tím, jakto, že nikdo nechce jednat a sednout si k jednacímu stolu. Kdyby se každé ráno dívali do zrcadla, možná by jim došlo proč. Hezký den

LU

Pozvať predsedov parlamentných strán za okrúhly stôl, asi nebolo najšťastnejšie a dobre načasované.

Predseda Smeru bojoval o život v nemocnici, predseda Hlasu sa zriekol predsedu aj členstva v strane, v Hlase sa pripravovali k voľbám nového predsedu.

Danka ktorého zmietali emócie, pozvať za spoločný stôl s Matovičom, to by bola určite tragédia.

Foto

Zlí lidé to tak prostě mají. Podívejte se, co dělal a dělá Zeman poté, co utekl hrobníkovi z lopaty. On by byl schopný zažalovat lidí, kteří mu zachránili život.

Samozřejmě karma.

Foto

Nepřímo to zmiňuji v článku. Jistý pán to tak prostě má

Foto

Vyjádření R. Fica jsem si teď přehrál. Snad všem bylo předem jasné, jak celé situace politicky využije. Pokud by zůstal u slov odpuštění pro střelce a poděkování lékařům a zdravotnickému personálu, měl by u mě obrovské plus. Mimochodem, doktoři museli odvést vynikající práci. A to myslím zcela vážně.

Opozice na Slovensku má zcela jistě velký podíl na radikalizaci některých občanů. Pokud však sám premiér neuzná fakt, že z řad koalice se jedná o to samé v bledě modrém, a stále jen bude útočit na média a další, nevěřím mu.

KL

Článek je na "titulce" a musím uznat, že je to zajímavé čtení a podle mne na ni patří. Nicméně moje otázka zní, proč když jde vysloveně o polemiku s panem Burgetem (a pan doktor to i explicitně zmiňuje), není na "titulce" i původní článek.

PC

Pane autore, napsal jste to velmi dobře.

Také si pod pojmem odpuštění představuji něco úplně jiného, než to, co předvedl Fico. Odpuštění, pokud není vpravdě lidské, oproštěné od jakýchkoli doprovodných (politických nebo jiných keců), není žádným odpuštěním.

Z daného případu tak bylo zřejmé, že se jednalo spíše o další rozdmýchávání politických vášní, které nemohou vést k ničemu jinému nežli k další eskalaci napětí, a to nejen v politice, ale v celé společnosti.

JL

Takove odpusteni ukazal svetu Jan Pavel II, kdyz navstivil ve vezenske cele Turka, ktery se ho pokusil zabit a odpustil mu. Bylo to gesto proste a uprime minene.

Tehdy bylo za organizovani atentatu podezarano Bulharsko, jestli ano, nepochybna na prikaz Moskvy.

Foto

Upřímně bych se zeptal a nechci to zlehčovat, nakolik byl pan Fico skutečně blízko smrti (pokud si pamatuji o jeho stavu nemluvil žádný lékař, pouze "Mudr." Kaliňák), protože se jeví být v projevu obdivuhodně fit. Nechci sugerovat, že to celé bylo dohodnuté divadýlko, jakkoliv to je možné (viz. Dům z karet) nebo se jen chytil možnosti z toho vytřískat maximum politického kapitálu vůči opozici, každopádně takový projev poté, co by se dostal z náruči smrti, je nevěrohodný. To je jediný dojem, který jsem měl z toho jedu, který ze sebe vypustil (ačkoliv velkomyslně odpustil). Tobě karma a děkuji za hezký článek.

LH

Mluvila ředitelka bansko-bystrické nemocnice - kdo nechce neslyší

MM

Odpustil atentátníkovi, protože ne on, ale jeho ruku vedla opozice a nenávistná média.

Pan Fico je zlá osoba, která žene Slovensko mimo civilizovaný a demokratický svět..

JV

Zato snížení valorizace penzí přispělo k nastolení míru a pohody v českých zemích. Důchodci, pár let nebo měsíců před smrtí, jsou biti jako žito, za celoživotní rachotu dostanou pohlavek, snížení životní úrovně a z toho plynoucí psychické a zdravotní problémy.

LB

Dobrý den pane Vodvářko,

jsem rád, že jste se vyjádřil k celé věci vlastním blogovým příspěvkem. Musíme spolu o těchto věcech mluvit, musíme to umět, musíme to dokázat. Jinak se atmosféra ve slovenské i české společnosti bude jen zhoršovat.

Dovolím si nyní několik vlastních postřehů:

- pan Fico je opravdu jen člověk. Ačkoli jste na začátku svého blogového příspěvku zmínil zkušenosti s lidmi blízkými smrti, v pokračování téhož jste se k Ficovi vyjadřoval pouze jako k politikovi. Fico je však člověk i politik.

- pan Fico odpouští tomu konkrétnímu člověku, který ho málem zabil. Neodpouští - dle jeho výkladu věcí - té části společnosti, která podněcovala nenávist vůči Ficovi.

- Dokázali bychom my všichni, a konkrétně Vy nebo já, v takové situaci odpustit alespoň tomu konkrétnímu člověku, který útočil?

Já jsem si takovou otázku položil a za sebe řekl, že nevím. Vy v tom máte jasno a jste o tom skálopevně přesvědčen? Jaké je tedy Vaše přesvědčení v této věci?

- Pan Fico nezmínil, že on sám a jeho strana i příznivci se přidávali do spirály vznikající vzájemné /zcela iracionální/ nenávisti ve slovenské společnosti. Vidíme to však i u nás, v Česku. Osobně se bojím, že jsme jen krok před stavem společnosti na Slovensku.

- Pan Fico opakovaně zmínil, že neexistuje jediný správný názor. Zmínil konkrétní příklady, jak je tento jediný správný názor vnucován silnějšími hráči ve spolcích, které by však měly hrát společně, ne tak, že vše určuje ten silnější. Ostatně, to jsou zásadní zakládající myšlenky EU i NATO. Vy jste však toto jeho vyjádření překroutil do názoru, že EU či NATO jmenoval pan Fico jako své nepřátele. Proč jste to udělal?

Mohl bych pokračovat dále, ale myslím, že těchto několik bodů k úvaze zatím stačí. Zdravím Vás a jsem rád, že spolu můžeme slušně hovořit.

Fico odpustil? Možná jen proto, aby veškerou svoji nenávist mohl vrhnout na opozici, na novináře a na skutečné demokraty! Stačí se podívat do jeho očí, když mluví! Ale takoví politici plní nenávisti jsou i u nás! A jde o kamarády Roberta Fica!