Další kůl v plotě?

Slavný výrok geniálního rétora Milouše Jakeše není historií, ale jeví pozoruhodnou životaschopnost a přítulnost k šéfům našeho státu. 

Zatímco Milouše Jakeše jaksi poznenáhlu opustil lid, dělnická třída, onen grund, na který chřadnoucí bolševická gerontokracie tolik spoléhala, tak současnou hlavu státu opouští kdosi úplně jiný, tentokráte ne ona ulice, ale přátelé nejmilejší. 

Nejprve mu zabásli poradce, který měl u nás řídit ony stamiliardové investice, budovat proslulou hedvábnou stezku a v podstatě způsobit blahobyt, z kterého se už neprobereme. I přes statečnou misi tří králů z Hradu se pana Jie nepodařilo nalézt a pakliže ještě žije, tak určitě se mu nedaří nejlépe. Projevům pana Ovčáčka už chybí i ona razantnost a výmluvnost, nejspíše pod prozřením, že pitomosti je možné říkat, ale ne slavnostním tónem. 

Zdá se, že přítele českého lidu Si-Tin-Pchinga, doživotního čínského císaře novodobých dějin, už přestalo bavit dělat si legraci z jednoho podivného stále veselého presidenta malého státečku, který by se počtem obyvatel vešel do většího čínského města a dal mu jasně najevo, co si o něm myslí. Přátelství - aspoň v našem českém kontextu - vypadá trochu jinak, než je prezentováno vládcem Číny. 

No, a aby toho nebylo málo, tak nově zvolený president Ruské federace Vladimír Vladimirovič i přes supliku o bezbřehé české radosti z jeho zvolení, bez skrupulí prohlásil, že otravné látky, hubící ruské špiony, pocházejí z naší země. (zde je třeba poznamenat, že to samozřejmě neřekl on sám, ale někdo jeho ústy. Podobná slova by poddaný Velkého bratra z Rusi sám o sobě nikdy nevypustil,protože ví, že by to bylo to poslední, co by řekl). Tohle si věrní přátelé prostě nedělají, ať se děje cokoliv. 

Musí to být katastrofa. Obrátit se zády k demokratickým zemím Západu, tvář otočit na Východ a dostat v krátké době po sobě dva facany od přátel nejvěrnějších. Taková zrada a ponížení....

Miloš Zeman zůstal sám. Z bryndy mu nepomohli oni stateční misionáři, z bryndy ho nevytáhne ani výřečnost pana Ovčáčka. Kamarád Andrej má svých problémů dost a kamarád Robert na Slovensku to má taky dost nahnuté, pakliže už neleží. 

A už nezmiňuji alter ego Václava Klause st., který si dovolil svému dvojčeti sprdnout inaugurační projev.

Bude třeba opět nějakých spanilých jízd po krajích s návštěvou náměstí, kde budou strejcové a tetky radostně koukat na hlavu státu a těšit se na nějaký podařený bonmotek. Nicméně, teď už to bude za svý, protože hejtmany už přestalo bavit platit útraty za někoho jiného. 

Pan president by si ve volném čase měl pustit onen geniální projev Milouše Jakeše z Červeného Hrádku. Možná by z toho cosi pro sebe vyčetl. 

 

 

 

Autor: Tomáš Vodvářka | úterý 20.3.2018 16:31 | karma článku: 35,85 | přečteno: 1534x