Foto

Karma. Velmi dobře napsané.

Obávám se, že u nás dříve nebo později může nastat podobný tlak na likvidaci veřejnoprávních médií. Někteří výtečníci používají už řádku let sousloví "veřejnoprávní televize" jako nadávku. Ze stejných míst vychází i prskání na koncesionářské poplatky, které má docela silný populistický potenciál.

LU

Na Slovensku predošlá progresívna Ódorová vláda napriek protestom vtedajšej opozície (Fico) zrušila k 30.7.2023 koncesionárske poplatky.

O výške dotácii verejnoprávnych médií rozhodujú politici.

Od 1. júla 2023 boli koncesionárske poplatky zrušené a nahradené boli štátnym príspevkom, ktorý je vo výške 0,17 percenta z hrubého domáceho produktu, vládna väčšina si dnes 0,17% môže svojvoľne zvyšovať, resp. znižovať, aj podľa toho či vysiela v prospech vlády, alebo proti.

Ficová vláda chce znovu obnoviť koncesionárske poplatky, to bude zase pišťania o nedemokratičnosti.

Foto

Ahoj, souhlasím s tím co píšeš o nezávislosti a jejích kontrolních mechanizmech. Nevím jak v zahraničí, na to nejsem odborník, ale mám za , že ČT by slušelo přestat suplovat v nějakých ohledech komerční televize a spíš se zaměřit na skutečnost , že formát klasických televizí směřuje k neodvratnému konci. Cesta zeštíhlování místo zvyšování poplatků by ji podle mě tedy docela slušela.

JK

J60a15n 11K68l28á59s54e78k

2. 7. 2024 18:50

Obávám se, že televizí a rozhlasem to na Slovensku neskončí. Fico se také nechal slyšet, že chce nechat odvolat předsedu ÚS, a vzhledem k tomu, že spousta jeho spolupracovníků byla obviněna, bude logicky usilovat o vliv nad justicí.

U nás se o získání vlivu na ČT v minulosti již snažili bratři v prognostickém triku, a pokusy zasahovat do rozhodování soudů tu od jednoho z nich taky byly.

Robert Fico zastavil na Slovensku cestu liberální demokracie, občanských svobod a právního státu! Začal nedemokratickou ingerencí do moci soudní, omezil svobodu slova a dokonce i svobodu shromažďovací! a po cestě autoritativní demokracie půjde k totalitě pod patronací ruských tajných služeb GRU.

Vydáme se stejným směrem po volbách příští rok? Babiš je kamarád Fica i Orbána!

TB

To, že ČT nadržuje vládním stranám není pocit, ale realita. Viz předvolební debata před EURO volbami, kde pozvali ze SPOLU hned tři politiky místo jednoho ...proti dvěma opozičním... všichni to viděli

Foto

Souhlasím, že to byla chyba, zcela ojedinělá. Jinak v debatách před eurovolbami a našimi jsou zastoupeny všechny relevantní politické subjekty.

IS

Dost často se zaměňuje redaktorova důsledná a oprávněná kritika konkrétního politika za kritiku neobjektivní, protože se v ten moment kritizuje někdo, kdo imponuje části voličů a ti často reagují spíše jako fotbaloví fanoušci než jako lidé s kritickým myšlením. Jistě, ČT je v podstatě něco jako státní podnik, má své rezervy, největší pravděpodobně v hospodaření, nicméně zpravodajství je vcelku vyvážené a z hlediska kvality nenajdete v českých komerčních televizích kvalitnější investigativní pořady či zpravodajství.

Foto

Nijak nerozporuji, že důsledná kontrola veřejných peněz je něco nepatřičného, právě naopak.

Pokud politik mele nesmysly, mění svá stanoviska ze dne na den a chová se jako buran, je přímo povinností zpravodajství na toto upozornit. To, že adoranti zmíněného politika to berou jako cosi neobjektivního a špatného, je celkem logické z jejich pohledu.

K politickým debatám. V rámci politické korektnosti mne často udivuje, že k odborníkovu třeba na ekonomiku (vystudovaný a renomovaný v oboru) pozvou do studia politika, který má načtenu příručku pro střední školu. Je to dost zoufalé to sledovat.

Pamatuji OVM, kde byl pan Kalousek, pan Niedermaier a paní Schillerová. První dva o ekonomice jistě cosi vědí. Oba to zhruba po půlhodině vzdali, protože odmítli dovzdělávat v přímém přenosu tu třetí osobu ve studiu.

Děje se to stále v různých oblastech.

Já na ČT rovněž nadávám, právě z toho důvodu, že musím poslouchat nevzdělance a ignoranty. Ale rušit ji nechci.

MV

Míč dobře sepsáno. Ale hrůzný připomínky, co se dělo, když se stalo...

JM

ČT - proč jenom se jí říká ČT 09?

LS

Říkat ji můžete jak chcete, je to úplně jedno.

PS

Hlavně chybou ČT je že prakticky na všech redaktorech je okamžitě vidět jejich osobní politický názor a to je to špatné.

MB

Ano, v dnešní době novináři neinformují věcně, ale přinášejí komentáře s osobním zabarvením. Což je špatně.

MK

Některým exotům vždycky bude vadit, že ČT nepreferuje názor čáry za letadlem=chemtrails a zatvrzele odmítá uvěřit, že země je placatá.

MR

Doložte takový konkrétní něčí výrok, demagogu

Souhlas. Nelze si nevšimnout, že ČT se poslední dobou staví k výsledkům práce vlády značně kriticky a neváhá zveřejňovat i její úlety. A jak správně píšete, dává prostor zástupcům celého politického spektra, až je to v mnoha případech (například komunistky Konečné) protivné. Přesto se zde najde spousta lidí, kteří budou pořád dokola jako kafemlejnek opakovat, že ČT je provládní médium.

LH

Značně kriticky? ve kterém případě prosím, že bych se snad nedejbože podíval v archívu, když už si ten mobil budu muset zpalatit.....

  • Počet článků 1003
  • Celková karma 30,91
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz