Zkáza západní civilizace nastala.

Baletním krůčkem jsem vkročil na první kamennou kočičí hlavu a pak na další a další na čtrnácté dlaždici se mi kotníky rozvibrovaly v divokém rytmu. Náledí zkáza západní civilizace je dovršena.

Kuwa, to nevím jestli pude?

 

Rozhlídl jsem se brzo ráno přes Dolní náměstí v Olomouci, po kterém se šoupavým krokem pohybovalo několik podivných mátoh, aby při dalším došlápnutí nastartovaly divoký šavlový tanec doprovázený natolik intenzivním mácháním všech končetin, že někteří z nich málem vzlétli.

 

Pochopil jsem, že dlažba na Dolním náměstí je najednou tvořena desetitisíci malých kluzišť. Každej ten zatracenej starej šutr klouže jinak a v jiném směru. Otázka tedy zní:

 

"Opravdu potřebuješ Davide ty kotoučky do pokladny tak moc, že si chceš na historické olomoucké dlažbě zatančit divoký Breakdance, který ovšem z dálky připomíná spíše kopulaci dvou Zombii ze seriálu "Nemrtví""

 

Baletním krůčkem jsem vkročil na první kamennou kočičí hlavu a pak na další a další na čtrnácté dlaždici se mi kotníky rozvibrovaly v divokém rytmu.

 

Asi deset sekund jsem vedle Neptunovy kašny tančil jako mladý Elvis. Kolena se mi míhaly v divokém rytmu s protiběžným pohybem pánve, ruce se snažily chytit balanc. Ne nadarmo mi německé pionýrky daly na diskotéce na pionýrském táboře na Baltském pobřeží padnoucí přezdívku "Der tschechische gumový kotník" a pak už jsem se jen válel po dlažbě, jako starý bezdomovec. Ještě , že to neviděl Dušan, přišel bych o zbytek autority.

 

Neptun na kašně pohoršlivě zvednul kamenné obočí a já smetl hřbetem z dlažby včerejší smítka i psí hovínka, naštěstí proměněná mrazem v tvrdé hrudky. Bylo to až akupresurní cítit je pod sebou.

 

Zoufale jsem se rozhlížel, lapen uprostřed kluzkého náměstí jak Tom Hanks na opuštěném ostrově , kdo mě vysvobodí?

 

Nikdo!!! Všichni mají co dělat sami se sebou.

 

Támhle leží seriózní paní profesorka češtiny v rudé baretce, nohy do praku divoce vytrčené k obloze, támhle se dva naprosto cizí chlapi objímají na chodníku jak dva medvědi, co se potkali u Kolína.

 

Armagedon a zkáza západní civilizace je dokonána- ochladilo se!!!

 

Nakonec jsem tam dolů nějak doklouzal, Pochopil jsem, že musím špice svých důchodek zasekávat do štěrbin mezi jednotlivé šutry a chytat se čehokoliv statického.

 

Hmmmmm Teď stojím už hodinu před papírnictvím a čekám až se oteplí.Ono je to Kuwa zpátky totiž trochu do kopce.......... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | úterý 23.1.2024 10:28 | karma článku: 42,05 | přečteno: 9794x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 22,83

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59