Za Babiše bylo líp.

V řetězových emailech populárních mezi českými seniory se prý dokonce šušká, že budou kuřecí kůžičky zařazeny do doporučeného stravovacího mixu základních a středních škol. 

Úterý

V úterý jsem měl na krámě v Olomouci zajímavého zákazníka. Přihrnul se jak velká voda a říká.

"Šéfe, když vy máte napsané venku na té ceduli, že prodáváte ta farmářská kuřata, jsou dobrá? Je to kvalita?"

"No jsou pane, jsou třináct týdnů poctivě krmená na farmě na Vysočině a proběhnou se i po venku a v noci spí."

"Aha aha...... v noci spí............... a máte je pravidelně?"

"Ano, jezdí každou středu." Větřil jsem pravidelného zákazníka a stálý kšeft.

"A kůžičky? Kůžičky máte?"

"Jak kůžičky? Jaké kůžičky myslíte?"

"No kuřecí kůžičky přece. Šéfe, nebudete litovat, budu kupovat tři kila kůžiček týdně?? To znamená šéfe, že vám garantuju stálý odběr minimálně 150 kilo kuřecích kůžiček ročně!!! Na tom vyděláte majlant! Šéfe, vy na těch kůžičkách zbohatnete!"

"A to jako myslíte jen kuřecí kůže bez masa? Jako takový nějaký ten ořez?" Kroutil jsem hlavou, co to je za bejkovinu?

"A co s tím jako děláte?"

"Šéfe, vařím a peču speciality podle receptů Ládi Hrušky přece? Víte jak ženské letí na takové smažené Chipsy z kuřecích kůžiček s rozmarýnovou příchutí? Nebo česnekové kůžičkové škvarky? Anebo taková tlačenka z kila kůžiček, to je delikatesa!"

Přiznám se, že když jsem si představil, jak jím tu tlačenku z toho kila kuřecích kůžiček, trochu jsem se zachvěl a žaludek se mi zhoupl jak zvon.........

Pane, omlouvám se, ale takovou věc tady neprodáváme. Máme jenom normálmí maso, žádné ořezové kůžičky.

"Hmmm.... škoda...." Zabručel zklamaně.

"Helča, nebo Monča by si určitě daly říct. Ještě bych k tomu koupil nějaký krabičák a mohlo být veselo." Odcházel ten olomoucký gastronaut smutně do náruče Dolního olomouckého náměstí.

Hergot.............. proč jenom já si tak nějak připadám jako totální "KAZIŠUK?!"

.......................................................................................................................................

P.S. Středa

Aférka s kuřecími kůžičkami pokračuje. Dnes tady byli od rána už další tři milovníci kožek, předkožek a kůžiček... Je vidět , že olomouckou gastro-scénou cloumá nové silné téma .Ještě chvilku a bude ty kožky muset Přemek Forejt zařadit na menu své mondénní restaurace.

Dokonce mě už od rána jedna starší paní dneska seřvala, že jsem asociál, že luxusní svalovina je jen pro boháče a že teď, když jdou ceny energií do závratných výšek průměrný senior na koupi kuřecího stehna nedosáhne.

Spiknutí to prej je, říkala pani a nezapomněla dodat:

"Jó za Babiše.........to bylo líp!"

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | středa 22.6.2022 8:01 | karma článku: 33,82 | přečteno: 2133x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 22,82

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59