Vláda nás zahřeje.......... dobrou radou.

Vzal jsem si k srdci rady České vlády, jak šetřit s energiemi. Je to zásadní a jediná vládní pomoc Českému národu. Ano, ano, "Dobrá rada je přece nad zlato!"

Vzal jsem si k srdci rady České vlády, jak šetřit s energiemi. Je to zásadní vládní pomoc Českému národu. Ano ano, "Dobrá rada je přece nad zlato!"

 

Oznámil jsem své rodině, že od teď teplá voda poteče v našem domě pouze večer od 20 do 22 hodin. No teplá............... chtěl jsem vlastně říct vlažná.

 

Zakázal jsem používat vanu a nutím je nepoužívat sušičku na prádlo . Sušit lze přeci na sušáku v obýváku, anebo mezi psími hovny venku na zahrádce.

 

Všude jsem zakoupil prodlužovačku s vypínačem a v deset večer se vypínají všechny spotřebiče včetně Wifiny. Konec komunikace, flirtovat na sítích pouze do 22.00.

 

Manželce jsem odmítl koupit novou elektrickou troubu slovy:"Blázníš, chceš nás zruinovat" a doporučil jí péct v čtyřicet let staré Remosce, která má 6x nižší spotřebu a zajímavě pokrmy dochucuje hliníkem.

 

Prát jsem dovolil jen na 30 stupňů. Vyhodil jsem rychlovarnou konvici a ke každému hrnci přivázal řetězem odpovídající pokličku.K Vánocům dostane každý termoprádlo a třetí svetr s norským vzorem. Pyžama se budou měnit za chlupaté overaly, sexy kalhotky za froté bombarďáky po kolena. Každý den se bude losovat s kým bude spát náš pes, který hřeje.Jsem sice všichni už trochu špinaví a trochu smrdíme, ale úsporná opatření se už začínají pozitivně projevovat. Starší dcera se odstěhovala ke svému příteli se slovy "Já to věděla , že ti hrabe." Takže to jistě něco málo ušetříme!!!

 

Manželka se mnou nemluví a mladší dcera se ptá, jestli nemá, když jde na školu vzdálenou dva kilometry od baráku, nárok na internát?

 

Psovi je to jedno, spí si kde chce.

 

Přemýšlím, že koupím každému v domácnosti petrolejku, křesadlo a televizi budeme pohánět dynamem poháněným dvěma horskými koly.

 

Taky musíme letos na podzim svědomitě obejit na Dušičky všechny hřbitovy v okolí. Když budeme mít štěstí, nakrademe tam nějaké ještě nevyhořelé svíčky. Nejen že svítí, ale i trochu hřejí.

 

 To bude krása tady žít a doufám, že nám vláda všem zase pomůže................................. nějakou hodně dobrou a užitečnou radou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | pondělí 15.8.2022 18:12 | karma článku: 45,13 | přečteno: 6310x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 22,82

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59