Už přišly notičky z Moskvy?

Národ s napětím očekává, co vypadne z našeho národního "Mogula" sedícího na Pražském Hradě. Teda pardon, spíše ležícího někde v pyžámku v Lánském zámku.

Národ s napětím očekává, co vypadne z našeho národního "Mogula" sedícího na Pražském Hradě. Teda pardon, spíše ležícího někde v pyžámku v Lánském zámku.

Zatímco naše republika se dostala asi do nejhorší krize zahraničních vztahů s některou z velmocí za poslední desítky let. Pan prezident si naordinoval pyžamkový týden, občas proložený s setkáním se starými esy naší politiky třeba s Klausíkem, dalším z řady naších prezidentů ruských vlezdoprdelků.

Kolik jsem vlastně měli za existenci republiky prezidentů, kteří nehleděli k Rusku se zalíbením a dojetím v oku? Já myslím, že jen dva. Masaryka a Havla.

Prezident současný Rusko miluje asi mnohem víc než takový komunista Husák. Ten ho milovat musel, ale Zeman ho miluje rád a s gustem.

Nebo je všechno úplně jinak? Proč vlastně je náš prezident tak neochvějně zaklesnut mezi půlky Vladimíra Putina? Napadly mne tři možné varianty:

1. Staré dobré peníze a ekonomické zájmy. Někdo je zřejmě na podlézavém vztahu k Rusku silně zainteresován. Může to být i Zeman osobně?? Přiznám se, že z toho pana prezidenta nepodezřívám , peníze asi nebyly pro něj v životě tou nejsilnější motivací.

2. Rusáci na prezidenta něco mají, něco vědí. Že by nějaký škraloup z doby kšeftování s Ruským dluhem? Nebo snad něco nechutnějšího?

3. Prostě jen stárnoucí pokřivené superego a zesilující touha nám to všem natřít a nakopnout demokracii do rozkroku. Prostě rozmar zlého starce.

Osobně se přikláním ke trojce. Já myslím, že pan Zeman nás všechny jen s gustem prudí a je mu úplně jedno, jaké to bude mít pro republiku důsledky a zřejmě ho v tom někdo z poradců dost postrkuje a usměrňuje pro něj výhodným směrem. Oni jsou tihle stárnoucí Mogulové nakonec totiž směšně závislí na laskavém a servilním podrbání na podbradku od svých podržtašků.

Tak "Pssst" ještě tři dny. Pan prezident odpočívá.

 

P.S. Třeba se nakonec v neděli dozvíme, že pan prezident udělí Vladimíru Putinovi Řád Bílého lva.

Autor: David Vlk | čtvrtek 22.4.2021 10:11 | karma článku: 35,38 | přečteno: 1629x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 8,70

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,49

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56