Taky chci normálního prezidenta, nebo prezidentku.

Slováci budou mít nového prezidenta, vlastně doufám, že prezidentku. Už ten minulý vypadal vedle našeho utahaného reálpolitika jako muž z jiné planety, ale až se vedle Zemana postaví a promluví paní Čaputová, bude mi do breku.

Už teď mám mindrák z toho, jak přijede nová slovenská prezidentka, ta nádherná, civilní, inteligentní, nezamindrákovaná žena paní Čaputová k nám do Čech a stoupne si vedle toho našeho příšerného "Pussy"Zemana. Ta fotka řekne vše. A což teprve až Zeman vypustí z pusy nějaké to jeho obvyklé "Moudro." Bude vymalováno.

Rozdíl v tom jak to mají oba nastaveno v hlavě je totiž mnohem důležitější, než rozdíl v jejich vizáži.Tihle dva jsou každý z jiného světa. Jeden je vzpomínka na doby dávno minulé a ta druhá příslibem nových časů.

Ale už ta fotka řekne vše o tom, kam se snaží Slováci mířit a v čem my Češi setrváváme.

Vždycky jsem na Slováky pohlíželi tak trochu jako na mladší bratry. S nadřazeností staršího zkušenějšího, úspěšnějšího bráchy, co toho mladšího  "rojka" musí tak trochu popostrkovat dopředu.

Na to už dneska nemáme právo. Slováci nás dokázali dohnat  v ekonomice, jsou mnohem více moderně proevropsky orientovaní, mají Euro  a zatímco Česká republika stále více v Evropě získává pověst divných podivínu, prudičů a nevděčných kverulantů, oni se dokáží podívat dopředu.

Možná řeknete, že se muselo vraždit, aby se na Slovensku něco změnilo, ale ta změna je přes ty hranice opravdu cítit.

Slováci aspoň hledají světlo na konci tunelu, zatímco  my Češi jsme ponořeni po nosy v politickém bahně Zemanovy a Babišovi oligarchické party, spokojeně si do něj prdíme a děláme bubliny. 

Je mi z toho smutno, protože z těch dvou československých bratrů jsme ti střihouni s tahem na branku  kdysi dávno byli my.

Ale to už je opravdu kdysi dávno....................

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | neděle 17.3.2019 8:52 | karma článku: 44,36 | přečteno: 5946x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 21,07

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59