Strčte si ty volby už za klobouk.

Už mi ty volby lezou krkem. Každej rok se furt někam a někdo volí. Každej rok se tenhle malý národ rozdělí na dvě půlky a štěká na sebe, jak banda nevycválných psů. A já samozřejmě štěkám taky. Jo přiznávám! Taky jsem blbej.

Už mi ty volby lezou krkem. Každej rok se furt někam a někdo volí. Každej rok se tenhle malý národ rozdělí na dvě půlky a štěká na sebe, jak banda nevycválných psů. A já samozřejmě štěkám taky, nejsem o nic lepší než ostatní.

Každej rok má půlka tohoto národa pocit, že se to tady všechno řítí do háje a ta druhá je v krátké euforii, že to těm prvním natřela. Každý rok se musíme nenávidět, nesnášet nadávat si přes internet, teatrálně se rozcházet s přáteli na Facebooku a vyhrožovat emigrací.

Do háje nestálo by za ty volby nějak početně omezit, nebo sloučit a vzteknout se jenom jednou za dva roky, nebo za tři? Musíme si furt tou politikou kazit všichni v téhle bohem zapomenuté krásné díře uprostřed Evropy život??

A navíc si furt nepoučitelně volíme nějaký protivný mocichtivý dědky. Dědek na prezidenta, dědek na předsedu vlády, dědek na senátora. Opravdu jsou ti staří muži tak strašně moudří?? Nevypadá to zatím tak! A nejsou moudřejší staré ženy??? A nejsou náhodou "Mladí"padesátníci moudřejší než sedmdesátníci?? Nebo "Junioři"čtyřicátníci??

A taky se furt předvolebně debatuje. Teda někteří debatují, jiní zase demonstrativně nedebatují, asi aby jasně demonstrovali, že je jim debatování a voličstvo samotné naprosto ukradené.

A k čemu je to dobré? Opravdu se ukáže jaké má kdo názory? Nebo se jen ukáže, kdo umí přesvědčivěji lhát a kdo má lepší mediální poradce? A deklamují v debatách kandidáti svoje názory, nebo názory svých poradců?

A k čemu ty debaty vlastně jsou, když jsme stejně už všichni přesvědčeni, kterého rádoby moudrého "Dědka" budeme volit??? Nebo se chceme jenom jak mlsné hyeny podívat, jak si to ti staří kohouti rozdávají, až z nich lítá peří? Nebo chceme, aby jeden z nich padnul mrtev v přímém přenosu? Prostě ultimativní, definitivní diskuse???

A tak milý kamarádi, strčte si ty volby už za klobouk. Já už se odmítám vztekat, čumět na zbytečné diskuse a válčit na barikádách a taky nebudu už psát žádné bojovné předvolební blogy. Mám už toho plné zuby. Jsem předvolebně unaven.

Chtěl bych tady s Vámi totiž žít i po volbách a většina z Vás je v běžném životě docela normální a klidně s Vámi rád zajdu na pivo, nebo kafe, tak se na to už všichni už vykašleme. Krev téct nemusí a špíny bylo už taky dost.

Hoďme tam za čtrnáct dnů každej svýho "Dědka" a užívejme si klidu až do dalších voleb. Vsadím se , že bohužel budou zase příští rok. 

A BEZ DEBAT!!!!

 

Autor: David Vlk | středa 17.1.2018 16:40 | karma článku: 35,17 | přečteno: 1777x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 20,64

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59