Sobotka má pevný názor jak prodejce předražených struhadel na zelí.

Plyšový lev Sobotka zařval a procedil mezi stisknutými plyšovými zuby, že DPH se snižovat nebude. A když tak pouze v tzv. sociálně demokratických oblastech-rozuměj tomu v oblastech, kde to nejvíc pálí voliče ČSSD. Vytvořit další cenové pásmo na DPH a hodit do něj nějakou voňavou mastnou kost pro voliče, to byl vždycky vysněný trik ČSSD. Proč ho tedy nezkusit, když nám padají ty preference.

V zásadě by samozřejmě bylo pro nás voliče príma, kdyby se DPH snížilo na všechno.V návrhu ministerstva financí se sazby snižovaly o jeden bod. V praxi asi spíše symbolické gesto, ale proč ne. Je třeba, aby všichni utráceli. Pan premiér Sobotka byl za vlády Petra Nečase častým kritikem zvyšování DPH. Měl vlastně DPH tak nějak neustále socdemácky plnou hubu. Jeho zvýšením dokládal asociálnost tehdejší vládní koalice vůči dělnému lidu. A teď když financové spočítali, že by se mohlo trochu snížit, najednou pan Sobotka obrátil a nic se snižovat nebude. Bohoušek je asi trochu uražen. On to myslí s dělným lidem tak dobře a oni mu utíkaj k ANO.To musí mrzet a to jim odpustil poplatek za pobyt v nejluxusnějším českém hotelu "Státní nemocnici",přidal na důchodech a ještě měl připravený návrat pastelkovného. Nebo se jedná o zázračné prozření a pan premiér se začne chovat odpovědně?

Nebo je to jen takové to typické levičácké farizejství a snaha klepnout protentokrát rozhazovačného Babiše přes prsty? Pokud ne, tak proč má být snížená 10% sazba na knihy? Je to prostě jen takové cukrle pro levicové intelektuály, aby překousli při vysedávání v kavárně, že jim na druhé straně zase zdražil cigára? Bude mít snížení DPH na knihy příznivý vliv na počet prodaných a hlavně přečtených knížek? Nebude, je to prostě kravina. Snížení DPH na plenky a dětské výživy raději ani kritizovat nebudu, nechci být umlácen kojícími matkami pokaděnými papírovými plenkovými kalhotkami, ale nabízí se otázka proč se sem nevešly chodítka, dětské kočárky, bryndáčky, dudlíky a chrastítka a nočníky? Prostě proto, že levné plenky, to zní tak nějak víc citlivě socdemácky.

Nebylo by lepší třeba přeřadit do snížené sazby DPH na výstavbu bytů a rodiných domů? Minimálně by byly za tyto peníze vytvářeny trvalé hodnoty, které by majetek občanů a státu zhodnocovaly a rozmnožovaly. Stavebnictví celkově je ve stavu klinické smrti a na rozdíl od průmyslu se asi samo ani nevzpamatuje.Ovšem kdo vlastně dnes staví? To musí být jistě jen samí bohatci a Ti přece ČSSD nevolí.Takže raději ať se ty nevybrané prachy, omlouvám se za ten výraz, proserou!

A tak je vlastně řízení a plánování v České republice permanentně poplatné neustále probíhající předvolební kampani na nějaké volby. Politici už nemají ideje a vize a recepty na řešení společenských problémů, ale pouze jen jako kurtizány z Perlovky vystrkují to, co zajistí největší aplaus širokých mas. Politika vlastně už neexistuje, zbylo jen umění gumově a rychle měnit vlastní názory a přizpůsobit se poptávce. Ideálním premiérem u nás by prostě byl legendární prodejce z teleshopingu Horst Fuchs. Ten prodal cokoliv.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | středa 16.4.2014 17:17 | karma článku: 25,55 | přečteno: 813x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 22,66

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59