Dneska jsou ty volby a já furt nevím.

Večer jsou ty volby a já furt nevím, jestli půjdu, nebo ne. A taky nevím koho tam hodit. Každý rok po mně tenhle stát chce, abych zase dělal volební kompromisy. Abych volil s tím ďáblovým "Ale" na jazyku. 

Strašně rád bych o těch dnešních volbách napsal něco veselého, ale co? Podle mě je tady absolutně převolbováno. Prej jsou teď každý rok nějaké volby příštích deset let. Zbláznili jsme se???? Navíc smysluplnost toho krajského uspořádání je dle mého názoru značně rozporuplná. Většinu kompetencí krajů mohly vykonávat přímo obce a jejich starostové, zbytek pak ministerstva.

Politici vlastně v nás pouze vyvolali iluzi, že bude rozhodování o věcech veřejných blíž k nám samotným. Což je vlastně jen iluze. Vlastně si potřebovali pouze vytvořit takovou stranickou střídačku a trestnou lavici, aby v mezidobí, kdy nesedí v Praze nemuseli zpátky do práce. A taky je důležitý uplacírovat někde v guberniích všechny ty oddané věrné "podržtašky a přicmrndávače", nějaká ta krajská  prebenda se přeci hodí vždycky, když je v Praze u korýtka už těsno!

Takže kamarádi, existuje sto věcí, které byste mohli dělat místo toho, abyste šli volit. Můžete třeba pohrabat zahradu, jít na kafe s kamarády, dát si rande s milenkou, nebo manželkou. Jít do kina. Pokecat trochu s děckama, napsat blog, pracovat jak magor i v pátek večer anebo........

Anebo prostě proberete ty lístky, vyhodíte blázny a extrémisty zleva i zprava a pokusíte se tam najít někoho, koho znáte a víte o něm, že ještě pořád se s ním dá mluvit stejně jako před tím, než se z něj stal velký politik. 

A nezapomeňte v těchhle volbách se nerozhoduje o osudu Mléčné dráhy ani mezinárodním směřování republiky, takže pokud zrovna nejste z Prahy, tak ty pražské profláknuté ksichty neházejte do urny, ale do odpadkového koše.

P.S. Já Vám neradím, abyste tam šli, ale když už tam půjdete, volte prosím hlavou a selským rozumem, ten se k těm krajským tak nějak hodí, ne?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | pátek 7.10.2016 8:51 | karma článku: 31,20 | přečteno: 1698x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 22,49

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59