Denacifikace znamená mlácení ženských kladivem?

Vždycky, když si přečtu o zvěrstvech páchaných ruskými mužiky na okupované Ukrajině s údivem sleduji kolik hlupáků pod článkem v diskusi Informaci zpochybňuje, nebo se dokonce nad ní radostně tetelí.

Vždycky, když si přečtu o zvěrstvech páchaných ruskými mužiky na okupované Ukrajině s údivem sleduji kolik pitomců pod článkem v diskusi Informaci zpochybňuje, nebo se dokonce nad ní radostně tetelí.

Přemýšlel jsem co je to vlastně za lidi, ti oddaní fanoušci Ruska, kteří ho dokáží milovat i přes mlácení ženských vězeňkyň kladivem, polévání ukrajinských vojaček vřelou vodou, znásilňování ukrajinských zajatců vibrátory, nebo pouštění elektrického proudu do chudáků obyčejných vesničanů.

Co za člověka může tohle konáním obhajovat, nebo dokonce obdivovat. Podle mě se tihle proruští Češi dělí do tří skupin:

1. Prostě prachsprostí pitomci- Ti jsou asi nejhorší, protože Rusko milují oddaně , nezištně a nekriticky z hloubi svého srdce. ti starší ho mají pořád spojeno se socialismem, ti mladší touží po vládě silné ruky. Po nějakém tom zakrslém egomaniakovi ,co by tady udělal pořádek. Tihle lidi by v minulem století obdivovali Hitlera, Stalina, později Brežněva a dnes obdivují Putina. Kdyby jim to nepřipadalo nedospělé, měli by ve své plechové skříňce ve fabrice pověšeného Putina, jak polonahý krotí na Sibiři bujného oře.

2. Fanatičtí konspirátoři a alternativci-To je část populace , která nevěří ničemu co je jakkoliv spojeno s momentálně vládnoucí partou. Jsou prostě za každé situace alternativní, ať už se jedná o očkování nebo o názor na válku. Zpravodajství ČT je pro ně rudý hadr, protože to je spiknutí elit, informace hledají na pokoutních webech většinou financovaných ruskými tajnými službami. Jsou to notoričtí zpochybňovači, pletoucí si svobodu s anarchií hledající nějaký neexistují alternativní vesmír.

3.Profesionální kolaboranti. Většinou životní ztroskotanci, kteří se nedokázali v současné době ani prosadit ani uživit. Na krku táhnou pár exekucí a žijí tak trochu mimo systém .Pracují načerno, nebo spíše častěji vůbec, k zubaři nechodí a dluhy neplatí. A na lidské blbosti občas podpořeni nějakým příspěvkem od podivných lidí spjatých s ruským režimem se dají taky vydělat nějaké prachy na přežití. Někteří z nich dokonce dokáží přetransformovat masu svých příznivců v nějaké politické hnutí, nebo alespoň pnutí, které jim pak generuje prachy rychleji a ve větších kvantech. Jsou to prachsprostí prodejní kolaboranti, nic jiného.

Otázkou je, jestli vůbec lze s těmihle třemi skupinami nějak pracovat? Jestli má smysl snažit se otevřít jim oči. Jestli má smysl je za schvalování ruských zločinů a vraždění nějak postihovat? Změní názor? Nebo se ještě víc radikalizují?

Myslím, že občanskou povinností té slušnější většiny českého národa, která si velmi dobře uvědomuje, kdo je v téhle válce kdo? Kdo je agresorem a kdo se agresorovi brání, je alespoň nedržet hubu a těmhle lidem dát jednoznačně najevo, že stojí na špatné straně. A to třeba  formou tak banální pitomosti jako je, že je vyhodíte z přátel na Facebooku a dáte jim tím najevo, že schvalování ruské agrese nemá ve slušné společnosti místo, nebo s nimi prostě přestanete chodit na pivo.

Tohle není už o různém politickém názoru a právu na něj, ale spíše o popírání elementárních lidských hodnot  a o tom, kdo je a kdo není slušným člověkem.

A všichni přeci víme, že zasírat si život darebáky a hlupáky prostě nemá smysl.

 

 

Autor: David Vlk | pátek 21.10.2022 9:47 | karma článku: 42,01 | přečteno: 4117x
  • Další články autora

David Vlk

Nejlepší kuře je roštěnka!

17.5.2024 v 9:59 | Karma: 32,47

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 24,67

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,58

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,59

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,48