Dejme Ukrajincům víc zbraní.

EU by si měla uvědomit, že jediným reálným nepřítelem, který je ji schopen v příštích deseti letech vojensky napadnout je Rusko.

EU by si měla uvědomit, že jediným reálným nepřítelem, který je ji schopen v příštích deseti letech vojensky napadnout je Rusko.

Aby nás Rusko mohlo napadnout, musí přejít přes Ukrajinu.

Ukrajina v současné době tvoří hráz mezi našim jediným aktuálním nepřítelem a námi. V současné době je ruská armáda zcela vázána na Ukrajině a Ukrajinci tak brání celou Evropu před Rusáky.

Nepotřebujeme tedy teď naše zbraně, které nechceme sami použít a stojí ve skladech a u vojenských útvarů. Naše zbraně teď potřebují Ukrajinci. Potřebují je k tomu, aby místo nás porazili Rusáky a zabránili jim táhnout dál do Evropy.

K čemu jsou evropským zemím jejich zbraně ve skladech, když je nejsou ochotni ani schopni proti svému nepříteli použít? Proč vůbec Váháme dát Ukrajině více našich zbraní, když zcela hnusně a pragmaticky vzato, je to, že Rusáky porazí Ukrajinci, tím nejvíce pragmatickým a nejméně krvavým řešením pro celou Evropu. 

Dát naše zbraně Ukrajincům, aby bojovali i za zbytek Evropy je to nejrozumnější, co můžeme udělat a neměli bychom o tom vůbec pochybovat.

Samozřejmě je tady ještě jedno řešení, za které bychom se aspoň nemuseli jednou za pár let stydět ani sami před sebou ani před samotnými Ukrajinci. Mohli jsme a já věřím, že měli, pomoct Ukrajincům jejich zemi aktivně bránit našimi vojáky.

Mohli jsem převzít třeba jen ochranu ukrajinského vzdušného prostoru a striktně se držet na území Ukrajiny. Mohli jsme letecky osvobodit od okupantů ukrajinské nebe, mohli jsem převzít obranu severu Ukrajiny, abychom odradili ruského nohsleda Lukašenka od další invaze a odlehčili tím ukrajinské armádě. 

Mohli jsem, ale neudělali, tak jim dejme alespoň šanci ubránit sebe i zbytek Evropy sami a dejme jim všechno co potřebují.

Bojují tam přece  i za nás, kteří si v klidu sedíme doma a válku sledujeme jen v televizi.

Autor: David Vlk | neděle 23.10.2022 14:59 | karma článku: 32,63 | přečteno: 1458x
  • Další články autora

David Vlk

Nejlepší kuře je roštěnka!

17.5.2024 v 9:59 | Karma: 31,45

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 24,25

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,55

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,59

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46