Babiš zase rozdává z cizího.

Opravdu si pan Babiš myslí, že někdo, kdo je přesvědčen o tom, že pro jeho zdraví je lepší se neočkovat, se zaslepen vidinou dvou dnů placeného volna okamžitě zaregistruje do systému a nechá si tu včelku vpíchnout? 

Největší bojovník s Covidem na planetě Zemi. Vymyslel rafinovanou taktiku. Každý státní zaměstnanec, který se nechá naočkovat dostane dva dny placeného volna. Tedy volna, které zaplatíme my daňový poplatníci.

Opravdu si pan Babiš myslí, že někdo, kdo je přesvědčen o tom, že pro jeho zdraví je lepší se neočkovat, se zaslepen vidinou dvou dnů placeného volna okamžitě zaregistruje do systému a nechá si tu včelku vpíchnout? Opravdu se dá někdo takhle levně koupit?

A proč vlastně bychom my všichni měli státním zaměstnancům za očkování platit? Motivací k očkování je snad přesvědčení, že je to pro mé zdraví výhodnější, nebo méně rizikové, než větší šance, že prodělám těžký Covid. Očkuji se přeci proto, že jsem přesvědčen, že je to dobré pro zachování mého zdraví. Proč by si mě měl tedy někdo kupovat?

Můj o rok starší kamarád sportovní postavy Covid chytnul v plné síle. Skončil na JIPce s embólií na plících. Zažil jsem telefonický hovor s jeho ženou, kdy mi plakala do telefonu, že neví jestli se dožije rána. Přežil a díky bohu ani nemá žádné následky.

Uznávám právo každého člověka na to, jak naloží s svým zdravím. Uznávám i právo odpůrců očkování si vakcínu do těla nepustit. Představa, že své přesvědčení změní za dva dny volna, je hodná představy šmelináře, který si myslí , že "Kúpit sa dá všecko."

Anebo je to všechno jinak? Možná je panu Babišovi absolutně ukradené, kdo se dá očkovat a kdo umře. 

Možná jsou ty slibované dva dny vola zase jen dalším drobným úplatečkem silné profesní skupině státních zaměstnanců, aby na podzim do urny vhodil ten správný ANO-nistický lístek?

Možná si pan premiér myslí, že za dva dny volna si koupí nejen jejich přesvědčení, ale i jejich přízeň.

Chce se mi věřit, že si naprostá většina státních zaměstnanců právě teď klepe na čelo a říká:

"Všechno není na prodej pane premiére!"

P.S. Já očkován jsem a všichni moji zaměstnanci i rodina také. Nikdo je do ničeho netlačil, ani jim nic nesliboval. Prostě jsme to jen prohovořili a oni se pak sami rozhodli.

Autor: David Vlk | středa 28.7.2021 14:11 | karma článku: 36,17 | přečteno: 1730x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 7,16

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,49

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56