Babiš rozdělí živnostníky na privilegované neplatiče a chudáky platiče.

Z původní myšlenky elektronické evidence tržeb evidentně díky Babišovu populismu zůstane je ohlodaná kostra. Ta nejen nezajistí spravedlnost v placení daní, ale naopak živnostníky rozdělí na ty, kteří platit musí a systém si na ně maximálně došlápne a na ty, kteří můžou v klidu okrádat stát dál.

Jsem proti zavedení elektronické evidence tržeb z jednoduchého důvodu. Tento systém v maximální míře zatíží a profízluje pouze úzkou skupinu živnostníků. Bohužel mezi ně patří z velké části i Ti, kteří daně platí. Naopak skupina živnostníků, která vlastně nikdy žádné neplatila , se nadále nemusí strachovat. Pan Babiš pochopil, že nemůže naštvat šest set tisíc potenciálních voličů a populisticky začíná původní koncept ohýbat tak, aby nepoškodil volební preference jeho strany.

Původně se měla elektronická evidence tržeb týkat všech živnostníků a dokonce měli být zákazníci povinni brát si stvrzenku. Jenomže zákazníkem jsou všichni voliči, takže pan Babiš velmi rychle vycouval a tuto povinnost zrušil, není přece politický sebevrah. Poté zjistil, že zavedení evidence se samozřejmě potkalo se značnou nevolí ze strany všech  OSVČ, vyměkl tedy po druhé a prohlásil, že se elektronická evidence nebude týkat řemeslných živností. Tedy asi 600 000 OSVČ z celkového miliónu. Přičemž, nebudeme si nic nalhávat, to je skupina, která daně fixluje takřka stoprocentně a systém zneužívá na maximum. Problém je, že současný řemeslník, je v podstatě takřka vždy, dealer materiálu, který používá pro výkon svého řemesla, takže vlastně dělá i obchodní činnost a pokud tihle lidé platit daně nemusí a maloobchodníci ano, budou maloobchodní firmy, pohybující se již dnes na hraně existence, donuceny hrdě zemřít na oltáři elektronické daňové evidence. Pan  Babiš samozřejmě pochopil, že živnostníci řemeslníci stejně uhlídat nejdou a daně nikdy poctivě platit nebudou, takže proč by je vlastně rozčiloval. Vždyť Ano se tváří jako lehce pravicová strana a tihle lidé by ho měli volit.

Chudákem na kterého si Babiš samozřejmě došlápne s plnou razancí jsou maloobchodní firmy a hospody. Tady totiž lze dělat namátkové kontroly v provozovnách, posílat agenty na kontrolní nákupy, navádět zákazníky na udávání a bonzáctví. Tyto firmy jsou již dnes navíc znevýhodněny tím , že musí být  plátci DPH a tím prodávají koncovému zákazníkovi o 21% dráž, anebo mají o 21% nižší zisk, aby obstály v konkurenčním boji.

Prostě živnostníky s pevnou provozovnou je jednoduché chytit pod krk a lehce přiškrtit. Kde je ovšem tolik proklamovaná náprava nerovnosti v placení daní a daňová spravedlnost??? Pan Babiš pouze rozdělí a poštve živnostníky proti sobě, zlikviduje zbytek maloobchodních prodejen, které živoří ve stínu zahraničních řetězců a hypermarketů, lidové čtyřkové hospody půjdou taky do háje, protože pokud by zdražily pivo a kořalku, aby na to všechno měly prachy, tak si lidi raději koupí flašku v Kauflandu a budou sedět doma. A daně se stejně zase nevyberou. Firmy budou krachovat a bude více nezaměstnaných i když tedy vzorně evidovaných a obhospodařovaných úřadem práce.

A pokud se něco na daních vybere navíc, bude to znamenat pouze to , že reálných volných peněz v ekonomice ubude a socdemácká vláda, ty vybrané na daních, stejně rozforuje za nějakou další nebetyčnou sociální kravinu pro své věrné. Odnese to zbídačená střední třída a zůstanou tady v Česku pouze chudí a multimilionáři a nic mezi tím. A tomu miliardářsko-sociálnímu systému bude navěky vládnout Ano a ČSSD v čele s Babišem!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | úterý 24.3.2015 13:55 | karma článku: 34,32 | přečteno: 1748x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 22,83

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59