Mám se fajn a co Vy?

Máme tady rok 12 a většinu obyvatelstva přepadla blbá nálada. Nepřepadla, byla tady pořád, jen jaksi zmutovala a udeřila větší silou. Poznal jsem to hned v pondělí 2. 1.  při cestě do práce. Pohledy, které jsme si s kolegyní vyměnili před vstupem do budovy, kdy jsme  oba potahovali poslední zdravotní  prásk z cigarety, jasně dával najevo co si oba myslíme. Tak je to tady znova.

Úspěchy z minulého roku jsou zapomenuty, neúspěchy se přenášejí i do dalšího kalendářního roku. Pryč je skvělá nálada z vánočních dárků, alkohol ze silvestrovské noci, už v krvi taky nekoluje, jelikož člověk vědom si jen jednoho dne volna, nechal svou alkoholovou bestii pevně na řetězech. Prostě začátek nového roku stejný, jako každý rok. A bude hůř... Drahé ženy, drazí muži, všechno drahé... a dražší.

Chce-li si člověk pustit plyn (mám naštěstí jen elektriku) , musí dopředu si rozmyslet, jestli pozůstali jsou natolik movití, aby po zaplacení plynu, který si pustíte, jim zbylo na pohřeb, jinak vás pohřbí v papírové rakvi, kterou slepí z kartonových beden z Tesca. Na méně objemné bude stačit krabice od banánu, když ho přeloží vejpůl.

Teď je skoro půlka ledna a mne ta blbá nálada nějak opouští, nevím jestli je to počasím, tady v Praze téměř jarním, nebo tím, že prostě český člověk si zvykne skoro na vše. Možná je to tím, jak se těším na dovolenou. S nástupem nového roku má člověk na kontě celou dovolenou. No není to paráda? Zase to vidím na Česko. Pojedu na chatu jako loni, kde majitel jenž pronajímá chatu není. Není, jen zapomněl říct, že 15 metrů od chaty je malá chatička, kde je on přes léto. "když tady uvidíte moje auto, tak se mužete stavit, jelikož budu zde" pravil po příjezdu. Auto tam stálo celý týden a pan majitel pořád chodil po zahradě a kolem chaty a něco kutil. Bylo to super... soukromí přesně jak si člověk přál. Zvláště náš pes to ocenil. S pánem si vyloženě sedli, takže jak ho pes viděl začal hned štěkat. Byl jsem celý týden naprdnutej, ale dnes se na podobnou dovolenou těším.

Doba je zlá, bude asi hůř, ale musíme se naučit radovat i z blbostí, neboť zač by to žití potom stálo.

Přeji  Vám všem krásný den i rok 12

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Vlha | čtvrtek 12.1.2012 13:30 | karma článku: 12,89 | přečteno: 859x
  • Další články autora

Jiří Vlha

Není gay jako gay...

24.5.2013 v 15:30 | Karma: 34,00

Jiří Vlha

Avast nebo Antabus

22.5.2013 v 13:15 | Karma: 12,07

Jiří Vlha

Štěstí je krásná věc...

21.5.2013 v 13:30 | Karma: 11,63

Jiří Vlha

Vodafone versus Mobil.CZ

20.5.2013 v 11:40 | Karma: 11,53