Klus, veverky, nečas a další hnus

Tak jsem strávil krásné Velikonoční svátky u bývalých bratrů na Slovensku. Přes všechno to jídlo a pití jsem jaksi zapoměl sledovat dění ve své rodné zemi. Prodloužený víkend, jsem si protáhl ještě o jeden den, takže ráno, když jsem otevřel internet jsem se dozvěděl plno věcí a nestačil se divit.

Překvapilo mně, kolik lidí pobouřilo přirovnání Tomáše Kluse ke Karlu Krylovi... Kluse poslouchám a tak si myslím, že dvě písně s politickým motivem s něho Kryla hned nedělají. Kryla taky nikdo nepřirovnával k Borovskému, jenž se taky vyjádřoval k dění literární formou. Jen těch LP desek moc nenatočil pravda. Copak by asi dnes pan Kryl zpíval sám za písně, když by viděl slovy Kluse "demo demokracie" a všechen ten šlendriján, co tady páni politici provádějí. A tím jsme se dostal k dalšímu článku.

Vláda nepadne... na zvýšení daní se koalice dohodla a tak zůstanou u korýtka všichni... Kdo věřil že Věci Veřejné odejdou z vlády a tím defakto skončí, ať se přihlasí. Nikdo? Pane John tu ruku můžete dát dolů, Váš názor už nezajímá ani mne, ani toho nejposlednějšího z VV. Aby v tom nebyla pravice sama, tak Socani hned snad s vidinou (možná bezbřehou naivitou) pádu vlády, začali provolávat populistické fráze... nejvděčnější je opět benzín a nafta, když bublina kolem slepičích vajec splaskla. Ano daň na PH je asi vysoká, ale snížení by k poklesu ceny stejně nevedlo. Vždyť páni pumpaři (ne všichni) by byli sami proti sobě, kdyby potom snížili cenu o 3 koruny. Dali by cenu o 50 haléřů níž a měli vejvar... Celkem se mi líbil názor dnes na ČT 24, že se neměla prodat Benzina a stát mohl cenou benzínu u ní trochu nabořit ten kartel u ostatních čerpacích stanic... a nepište, že nejsou. Jen úplně hloupý člověk to nevidí.

Snad k tomu přispěl ten prodloužený víkend, že se mi dnes po přečtení zpráv nevařila krev. Nebo jsem to ještě nestrávil, ale večer v hospodě u piva budu mít plnou hubu keců, ale ve finále si stejně nechám kálet na hlavu jako vždy.

Pěkný den Vám všem přeje Jiří Vlha 

Autor: Jiří Vlha | středa 11.4.2012 15:10 | karma článku: 26,16 | přečteno: 1704x
  • Další články autora

Jiří Vlha

Není gay jako gay...

24.5.2013 v 15:30 | Karma: 34,00

Jiří Vlha

Avast nebo Antabus

22.5.2013 v 13:15 | Karma: 12,07

Jiří Vlha

Štěstí je krásná věc...

21.5.2013 v 13:30 | Karma: 11,63

Jiří Vlha

Vodafone versus Mobil.CZ

20.5.2013 v 11:40 | Karma: 11,53