Martin Bursík není rozmazlený fracek

Tenhle (podle Františka Matějky) fracek oslavil loni padesátiny. A protože fracek je podle slovníku “odrostlejší chlapec“, je třeba pro našeho slavného zeleného poslance najít výstižnější označení.

Navečer jsem v autě poslouchal Dvacet minut Martina Veselovského. Hostem byl právě Martin Bursík. Na otázku, zda může nějak prokázat, že jednání premiéra Fišera bylo skutečně korupční, stále opakoval, že on si za svými slovy stojí. Prohlásil: „Nejsem tajná služba ani policie, abych hledal nějaké důkazy!“ A znovu opakoval, že si za svými slovy stojí.

V posledních dnech vyplavala na povrch informace o  jeho dobře placené spolupráci s uhlobarony v době, kdy byl poradcem ministra životního prostředí Libora Ambrozka. Když se ho zeptáte, zda právě takové jednání nevede k podezření z lobbismu a z korupčního jednání, odpoví vám, že si je jistý, že v jeho případě je vše  v naprostém pořádku a legální...

Když dva dělají totéž, není to totéž. Pokud to dělá Martin Bursík, je vše bílé jak lilie. U pana premiéra Fišera stačí jen stín podezření, aby si poslanec zelených “stál za svým slovem“, i když je postaveno jen na jeho domněnce.

Martin Bursík, žel, není rozmazlený fracek. Kdyby byl, měl by šanci, že z toho vyroste.
Martin Bursík, žel, dobře ví, co dělá. Vše má dobře spočítáno. Ví jak vydělat slušné peníze.
Martin Bursík, žel, je neobyčejně zdatný zelený demagog. A musíme uznat, že i dobře placený demagog.

Autor: Vlastík Fürst | úterý 2.2.2010 19:50 | karma článku: 29,34 | přečteno: 1168x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

ANO – vítěz i poražený

11.6.2024 v 7:24 | Karma: 33,87

Vlastík Fürst

Už zase skáču do kaluže

7.6.2024 v 8:28 | Karma: 37,00

Vlastík Fürst

Dítě jako kondiční pomůcka

6.6.2024 v 7:19 | Karma: 22,19