Znáte krušnohorské Sfingy?

Za Sfingou nemusíme až do Egypta, o něco menší, za to však naše, jsou k vidění pár metrů od obce Měděnec. Jedná se o přírodní skalní útvary, z nichž je krásný výhled na Krušné a Doupovské hory. Přiblížím je i fotografií.

Krušnohoří skýtá mnoho turisticky zajímavých míst, která můžeme projíždět na kolech či se vydat pěšky, když necháme auto v některé obci. Doporučuji návštěvu hornického městečka Měděnec, kde se již od 10. století těžily měděné rudy. Na vrcholu hory Mědník se tyčí neobvyklá rotundová kaple Neposkvrněného početí Panny Marie. Dá se tu domluvit prohlídka štoly Země zaslíbená. Zdejší správce nabízí i doprovod na naleziště drahých kamenů, to ale zatím nemám osobně vyzkoušeno. Už jsem ale objevila naleziště borůvek, krásné výhledy do krajiny, a velké kameny, které nám připomínají dávnou minulost této země.

 

V Měděnci najdeme i tento půvabný kostelík Narození Panny Marie, který je obklopen zelení. Odsud směřujeme právě k Sfingám.

Cestou lesem procházíme i přes několik potůčku s vodou z hor, a obdivujeme lesní velikány.

Přijeďte se k nám do Krušnohoří podívat. Není zde "hlava na hlavě", naopak spousta volného prostoru, klidných zákoutí, čistého povětří. Tento víkend se navíc koná landartové setkání v Könugsmühle. poblíž Loučné pod Klínovcem, kde se sejdou lidé zdejší i přespolní. Setkání je to přátelské, tvořivé i odpočinkové, určené všem milovníkům zdejší krajiny.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlasta Fišrová | pátek 26.8.2016 9:17 | karma článku: 20,30 | přečteno: 488x