Tvůrci unikátního festivalu se opět obnaží.

Není to komerce ani mainstream. Své diváky si museli svým způsobem vychovat. Vydrželi ve svém nadšení pro věc a jsou tu zas. Již počtrnácté.

Řeč je o skupině mladých lidí, které baví tanec, hudba, výtvarné umění, performance. Spojili se už před lety a přinesli tak do Chomutova neobvyklý festival, kterému dali název Obnaženi. Se svým uměním tenkrát vstoupili do prostor odsvěceného kostela sv. Ignáce, kde jsem se s nimi potkala poprvé, a také do kaple sv. Kateřiny na radnici či sklepení muzea. Dnes mají k dispozici sklepení domu U dvou rytířů v Revoluční ulici a také opuštěné lázně v centru města. Místa s jistým genius loci.

Vzpomínám na přátelskou atmosféru, kterou jsem zažila při loňském hudebním vystoupení, kdy jsme se tak akorát vešli k venkovním stolkům restaurace U dvou rytířů, odkud se pak vchází do zmíněného sklepení Osudu. To je určené k představení výtvarníků i hostů z oblasti literární či filmové.

Obnaženi 2015

Tématem festivalu je restart. Nové začátky či druhé šance, nápravy chyb nebo role umění při obnově Sudet se během festivalu objeví v různých podobách. Říká se, že změna je život – a je docela možné, že Obnaženi letos návštěvníky přimějí o změnách a restartech přemýšlet více než je obvyklé,“ říká Jana Nuslauerová z organizačního týmu festivalu.    

Konkrétní program letošního ročníku, který se v Chomutově koná od 13. do 20. srpna 2016, najdete tady.

A pokud Vás zajímá, co vše z oblasti kultury a volného času je u nás na severu k vidění, podívejte na e-region. Tady najdete i tipy na zajímavé výlety třeba pro rodiny s dětmi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlasta Fišrová | čtvrtek 11.8.2016 6:11 | karma článku: 13,34 | přečteno: 310x