Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když se dělník bulváru pustí do podřezávání krků a fanoušků Ortelu

Zaujala mě kauza soudního sporu, který vyvolal manželský pár fanoušků Ortelu. Ti se na sociální síti chlubili videem, kde se svým dítětem vesele zpívají Mešitu o podřezávání krků. Pavel Novotný je za to nazval špatnými rodiči a ..

pak zazněla i běžná nadávka, která se mezi lidmi používá. Od ono krále bulváru, který je známý tím, že bez servítek pojmenovává chování některých jedinců. Třeba hloupých "celebrit", některých žen a dívek, které jsou pro chvilku slávy schopné nejen se nabízet do postele těch, co zrovna mají nějaký "vliv", ale veřejně dělají i jiné nechutnosti. To už je individuální, jakou má která z těch pipin fantazii.

Takto Pavla Novotného znám, že se s gustem pouští do různých českých zlatokopek nebo jiných postaviček, které by se rády hřáli na výsluní mediální pozornosti.

Díky sociálním sítím se však na onom pomyslném výsluní může dnes hřát nebo i doslova smažit každý, stačí, když získá dost pozornosti tím, co dělá či co hrdinně o sobě říká. Někteří se i s oblibou natáčejí, jako filmové hvězdy. A to je právě případ oněch rodičů s malým chlapcem, kteří si cestou autem vesele zpívají písničku Mešita od Ortelu, a když dojde na podřezávání krků (to je v textu, kdo to náhodou nezná), tak se smějí a i jejich dítko dělá ten pohyb - takhle se podřezávají krky.

Video sdíleli jako takový ten zážitek, o který se rádi dělíme se svými přáteli. Nějak se k tomu ale dostal i Pavel Novotný, v němž to vzbudilo silnou emoci odporu vůči takovým rodičům. A tak se prý rozpoutalo peklo na zemi. Říkají poškození rodiče, kteří ale stále na svém veřejném profilu ponechávali ono video, které vzbudilo ty nepěkné emoce. A utrpěli nadávkami Pavla Novotného zřejmě i psychickou újmu.

Nejsou to ale primárně oni, kdo si připravili tuto situaci? Stalo se to už mnohým, že si někdo z nich na síti začal buď utahoval nebo použil i peprnější výrazy. To už je riziko našeho vystavování soukromí.

Dělník bulváru teď ovšem čelí soudní žalobě, poškození manželé, kteří stále ještě zřejmě nepochopili, že si tu situaci zavinili sami, se s ním soudí. Chtějí omluvu a sto tisíc korun českých k tomu. Cítí se být v právu se svojí zálibou v písni Mešita, kterou vesele zpívají i se svým potomkem. Je to taková jejich rodinná pohoda v autě. Možná se tím nějak odreagovávají od svých stresů.

Pavel Novotný říká, že tady jde o výchovu toho dítěte, která je špatná, a s drzostí sobě vlastní též pronesl, že by toho kluka líp vychovávali dvě buzny. Tím ony rodiče samozřejmě musel naštvat ještě víc, takhle to celé štengrovat. Určitě to jsou takoví ti slušní Češi. Úplně si umím představit jejich FB zeď. Co rádi sdílejí za články a tak. I hodně všelijakých diskutérů a blogerů má tyhle sklony.

Nějak se nám to tu rozlejzá. Tak děkuju dělníkovi bulváru, tomu sprosťákovi, kterej si nebere servítky. Však jak se říká "na hrubý pytel hrubá záplata". Někdo jej na jeho profilu nazval užitečným šaškem, a je to vlastně výstižné. Šašek neboli JOKER může říkat i to, co by si ostatní netroufli. A co by aspoň občas mělo zaznít. A ještě u toho pořádně cinká těma svýma rolničkama. Má mé sympatie.

Soudní líčení bylo zatím odročeno, pokračování po Novém roce. Soudkyni tedy vůbec nezávidím.

A co na to ty, bohabojný čtenáři tohoto blogu?

Těším se na diskusi. Nebo se mám bát, že mi začnou chodit divné maily? Sakra, já se nechci bát říkat otevřeně své názory. Tak jako se nebojí ti, co píšou hnusy pod fotku teplických prvňáčků. Mluvme o tom, jako třeba tento učitel.  I když se mnohdy za své spoluobčany stydíme. Tak to bohužel je. Můžeme s tím ale občas i něco dělat. Třeba se veřejně taky projevit, když cítíme, že je to zapotřebí.

Hezký víkend přeji.

Autor: Vlasta Fišrová | sobota 11.11.2017 8:49 | karma článku: 29,25 | přečteno: 4646x
  • Další články autora

Vlasta Fišrová

O Julii Lescaut, matce a komisařce

Ve volných chvílích teď sleduji francouzský seriál o rázné a zároveň půvabné komisařce, která žije svou prací i svými dětmi. Děti jsou tedy pro ní víc, nemá to s nimi snadné. Je totiž rozvedená, tahle filmová hrdinka.

8.5.2022 v 18:34 | Karma: 12,62 | Přečteno: 540x | Diskuse| Společnost

Vlasta Fišrová

Strasti i slasti studentského života ve zralém věku

Ve věku 57 let jsem se ocitla v roli studentky na státní univerzitě. Vloni jsem splnila podmínky přijetí, udělala scio testy, letos jsem zvládla zimní semestr a teď se blíží další zkouškové období. Zatím mi to víc dává než bere.

1.5.2022 v 7:59 | Karma: 13,18 | Přečteno: 532x | Diskuse| Společnost

Vlasta Fišrová

Jak se tvoří příběh třeba z Blogosféry

Na univerzitě, kde dálkově studuji učitelství pro MŠ, jsme včera prožili den věnovaný malbě. A mě se tu do konkrétního zadání tématu obrazu promítl i osobní příběh, který jsem si prožila ve sdíleném prostředí Blogosféry.

10.4.2022 v 7:46 | Karma: 11,36 | Přečteno: 340x | Diskuse| Kultura

Vlasta Fišrová

Kouzelný svět loutkového divadla

Díky studiu na UJEP se vracím do toho nejlepšího, co jsem zažila v dětství. Pod stromečkem jsem kdysi našla dřevěné domácí divadélko s marionetami. Rozpohybovat ty zvláštní postavičky na drátech a šňůrkách byla velká radost.

7.4.2022 v 4:59 | Karma: 5,10 | Přečteno: 103x | Diskuse| Kultura

Vlasta Fišrová

Co je to štěstí

Krátkodobá hospitalizace ve státním zdravotnickém zařízení mě přiměla k poděkování nejen lékařům a sestřičkám, nevyjímajíc důležité lidi jako je sanitář a empatická paní, která uklízí pokoje, ale i k důležité životní bilanci.

30.3.2022 v 5:56 | Karma: 16,00 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 611x
Jsem mámou tří už dospělých dětí. Ráda fotím, toulám se přírodou. Mou velkou zálibou je výtvarné umění. Zároveň se snažím chápat souvislosti, proč žijeme tak, jak žijeme. A co můžeme měnit. I proto píšu tady na blogu, abych spoluvytvářela svět dle svých představ.

Profesně působím ve školství, je mi blízká alternativa.

Mail: vlasta.fisrova@seznam.cz

Seznam rubrik