Jak se žije s fotografem ženské krásy

Není slavný jako Jan Saudek, chodí normálně do práce. A když má volno, tak rád a moc dobře fotí. Tenhle koníček nám toho do života hodně přinesl. Vzájemně se podporujeme, můj muž to umí líp s technikou, já zas jdu víc do světa. 

Dnes jsem si řekla, že bych tu mohla alespoň trochu představit fotografickou tvorbu mého muže. Je totiž čím dál tím lepší a zároveň není z těch, kdo by se s oblibou předváděl na veřejnosti. V tom (i mnohém jiném) si ho cením. Že má určitou pokoru a soudnost. Zároveň i zabejčenost. Dělat si věci po svém. 

Bez dlouhého povídání představím jednu z jeho fotek ženy jako múzy. To jsme byli na zámku ve Valči, kde nás nechali volně procházet výstavními prostorami. Pozoruhodné prostředí, žádné davy, naopak klid. A pěkné světlo. Na pokyn pana režiséra jsem se posadila pod okno, není to pro mě nic nepřirozeného.

Múza

Stylizované fotografie jsou vždy založené na nějakém nápadu. V zámeckém parku nás inspirovala barokní socha, takže jsem opět podle pokynů pana režiséra zaujala postoj, který se nabídl.

V zámeckém parku ve Valči se dá i takhle blbnout

Na fotografickém umu mého muže si cením toho, že na jeho fotkách vypadám vždy mladší a o dost hezčí než si připadám. Není to přitom výsledkem žádné přehnané retuše, jak je dnes módou. Ty vystajlované herečky, moderátorky a další tváře z obálek všemožných časopisů mi přijdou - jak to říct - jako spotřební zboží.

Troufnu si říct, že můj muž jde ve svých fotkách víc k podstatě. Je za tím samozřejmě velký kus práce, zvládnout řemeslo není jen tak. Spousta samostudia, pak vlastního focení, pokusy a omyly. A stále se učíš od Mistrů. Jedním z nich byl Taras Kusčynskyj (1932 - 1983). Následující fotografie mého muže se nese v duchu této poetiky.

A vlasy se zavlnily...

A to už se dostáváme k jeho modelkám. Některé si přímo přejí fotografii pro svého muže. Pak může vzniknout i něco krásného, co zachytí půvabný moment.

Když dá modelka souhlas k publikování, může její fotografie potěšit i nás ostatní. Bůh stvořil ženu. Anebo to je přímo živoucí Bohyně? Vhodná slova ať si každý najde dle svého.

Linie ženy
Linie ženy II.
Knoflíček

A to by pro dnešek stačilo. Kochejte se. My se taky kocháme. A tvoříme. Když už tu jsme. Tvořit je totiž lepší než bořit.

 

Autor: Vlasta Fišrová | sobota 8.4.2017 8:44 | karma článku: 19,47 | přečteno: 607x