Jak nás v práci potěšila neobvyklá omluva a poděkování

Můj dnešní den je plný laskavých a milých lidí. Pokusím se jejich srdečnost a vděčnost takto poslat dál. Laskavosti totiž není nikdy dost.

Mám štěstí, že pracuji tam, kde pracuji. Chodí k nám totiž hlavně slušní lidé a i my vzájemně se k sobě chováme slušně. Jedná se o turistické informační centrum a galerii v jednom menším lázeňském městě. Lidé se k nám chodí ptát, kde se v našem městě nejlépe vaří, kudy se dostanou na zdejší zámek či jaké další pamětihodnosti nebo přírodní zajímavosti v okolí jim doporučíme k návštěvě. A my rádi odpovídáme podle našich zkušeností a znalostí.

Dnes nám paní pošťačka přinesla zvláštní dopis. Plný omluv a díků od jedné turistky, která naším městem včera projížděla na kole a měla hodně naspěch. Když dojela domů, tak se jí nějak v hlavě rozleželo, že se snad v tom spěchu nechovala dost vhodně. Že nám snad zůstala něco dlužna. Rozepsala se o svých obavách z toho, jaké v nás snad mohla zanechat pocity. A snažila se to svými slovy odčinit. Takovouto omluvu v podstatě za "nic" jsem ještě nezažila. Pročítala jsem ten čtyřstránkový rukou psaný dopis několikrát. Jako kdyby přistál z jiné planety. Takové malé UFO.

"Nejkrásnější na světě nejsou věci, ale chvíle, okamžiky, vteřiny a slova přinášející pohlazení, zklidnění, uzdravení, povzbuzení a posílení především na duši, pak i na těle." 

Citovala ve svém psaní ta paní výrok Karla Čapka.

Přemýšlela jsem o ní, jak se jí na tomto světě žije? Zmínila se totiž také, že nezvedá cizím lidem telefony, že má pro to své důvody. Vzpomněla jsem si na jednu devadesátiletou paní, se kterou jsem nedávno dělala rozhovor pro místní noviny, a která v průběhu jedné hodiny čelila hned dvěma obtěžujícím telefonátům ve stylu "máme pro vás výhodnou nabídku".

Naše paní cyklistka musí mít také své zkušenosti s všehoschopnými jedinci. Sama ale taková není. Je věřící. Což zmiňuji pro dokreslení její povahy a způsobu chování. "Ještě jednou děkujeme", ozve se z hloučku dalších turistů, které potkávám cestou z práce. Spokojeně se vrací domů a já také. Byl to dnes opravdu pěkný den.  . 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlasta Fišrová | čtvrtek 14.7.2016 20:00 | karma článku: 17,18 | přečteno: 456x