Hovory s... o jednoduchosti

Baví mne dívat se na věci jednoduše. Mít dětinskou mysl. Dovolit si nevědět. Hrát si a být otevřen novým možnostem. Nepamatuji si složité koncepty a miluji zkratky.

V jednoduchosti je síla, se stalo jedním z mých hlavních životních kréd. Neznám odpovědi na milióny otázek a nevadí mi to. Sám jsem takovou malou otázkou...

Nevědět je základní relaxací!

Zkoumej svůj přístup a potřebu rozumět, vědět, shromažďovat a lpět. Sleduj, jak se můžeš více uvolnit do nevědění, jednoduchosti a svobody.

Uvědom si, kolik základních znalostí, které o světě "znáš", jsou ve skutečnosti jen domněnky a přesvědčení. Dokážeš spatřit, že nevíš?

Uvědom si, že tvé znalosti o minulosti a budoucnosti jsou ve skutečnosti domněnkami a představami tvé mysli. Dokážeš k tomu, co se stalo a co se stane, přidat slůvko "možná"?

Můžeš si dovolit nevědět, kdo jsi, kam jdeš a co se bude dít? Můžeš žít tak, že je každý okamžik naplněn překvapením a čerstvostí? Můžeš se častěji radovat ze života jako dítě?

Jak si můžeš zjednodušit život? Rozhlédni se kolem sebe, kolik jsi toho nastřádal/a a co už můžeš pustit? Jakých věcí kolem sebe se můžeš zbavit a otevřít tak prostor pro nové? Jak můžeš uvolnit prostor ve svém nitru, ale i ve svém bytě nebo kanceláři? Dáš dnes pár věcí pryč?

Žij jednoduše a prostě. Místo shromažďování znalostí a věcí prožívej, miluj a raduj se z toho, co je právě teď. Nelpi na minulosti a budoucnosti, otevři se do volnosti plynoucí přítomnosti.

-----------------------------------------

Opět tak trefné, říkám si, a raduji se ze všech těch darů, které nám Život dává.

A opravdu už začnu uklízet, je na čase. Nedávno jsem se třeba omývala v potoce, ač už bylo chladněji.

Čerstvá voda v potoce odnáší to, co není mé

Další hovory s bezejmenným poutníkem, člověkem, s nímž si ráda povídám a prociťuji:

O doteku

O vztazích

Odpočiň si

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlasta Fišrová | pondělí 19.11.2018 6:00 | karma článku: 6,74 | přečteno: 181x