Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vypelichaný LEV - Jiří Paroubek

Tak nám "buldozer" české politiky v předvečer VŘSR (Velká říjnová socialistická revoluce) oznámil, že jeho "úspěšná" politická dráha končí. Zdá se, že  si uvědomil, že přetože byl, dle vlastních slov, "úspěšný" předseda vlády, nemají voliči o jeho služby pražádný zájem. Vždyť výsledky jeho strany byly tak nepatrné, že ho kromě členů jeho strany a jejich protějšků, nikdo nevolil. Tak skončil, dle vlastních slov, nejlepší řečník a diskutér našeho státu. Proč?

Protože Jiří Paroubek se vždy obklopoval lidmi kteří se často pohybovali na hraně zákona a poblíž podsvětí, nebo morální bídy. Jak už jsem psal ve svém blogu ze dne 2.2. 2014  (vladislavsvoboda.blog.idnes.cz/clanok.asp?d=39722&bk=3465). Už jako člen ÚV ČSS (Československá strana socialistická) byl obklopen agenty StB, které se upsala převážná část členů tohoto orgánu. To samé se opakovalo na jeho působišti v RAJ (Restaurace a jídelny), kde byl jeden čas vedoucí sekretariátu ředitele  Vladimíra Dvořáka, zloděje, korupčníka, veksláka, pasáka a hlavně iniciativního agenta StB a vojenské kontrarozdvědky. Četba jeho spisu je pro lidi se skutečně silným žaludkem. (viz kniha Estébáci, tuneláři, miliardáři..) Na druhou stranu se i přes Paroubkovy vstřícné kroky ( jak potvrzuje spis ROKO: Roko se jeví jako inteligentní člověk, má přehled o politickém dění, odsuzuje osoby s protisocialistickými názory, zvláště z kruhu CH-77) nemusel StB upsat, protože ho tím pádem nepotřebovali. Vztahu k Vladimírovi Dvořákovi byl věren i jako předseda vlády. Ne nadarmo uspořádal svou svatbu v jeho hotelu v Mariánských Lázních a jeho tehdejší ministr financí a nynější předseda vlády Bohuslav Sobotka mu velkoryse odpustili splacení daně ve výši 26 milionů korun. 

Není to první Paroubkův odchod z politiky. Poprvé z ní odešel v roce 1986, kdy mu tehdejší předseda ČSS, únorový zrádce, agent StB od roku 1952, podílník na sebevraždě manželů Šlechtových, účastník moskevské schůzky z roku 1968, Bohuslav Kučera slíbil poslanecký mandát v tehdejším Federálním shromáždění. Bohužel svůj slib nedodržel a zoufalý Paroubek vystoupil ze strany, aby po listopadu 1989 patřil mezi zakladatele ČSSD. A nebýt vstupu Miloše Zemana do ČSSD, tak by se předsedou strany stal už v roce 1993. Ale byla mu nakloněna štěstěna, a po propadáku Špidly a Grosse se stal, k všeobecnému překvapení, předsedou vlády a i strany. Jenomže přes obrovské finanční náklady, které málem ČSSD přivedly na mizinu, se už žádného politického úspěchu nedočkal. 

Jenomže Jiří Paroubek byl přesvědčen o své shůry dané politické genialitě a nechtěl čekat. Byl si jist, že jeho jméno a schopnosti, ho opět přivedou k úspěchu. Proto si založil novou stranu a ihned rozjel svou reklamní kampaň. A jako v případě ČSSD polepil celou republiku svou podobiznou. Taky na to měl peníze. Tedy ne on, ale jeho příznivci. Hlavním sponozorem strany, či spíše Jiřího Paroubka, je Petr Benda, jehož majetek se odhaduje na stamiliony. Benda začínal jako provozovatel diskoték v Teplicích a postupně skoupil asi dvacet nemovitostí v centru Teplic. Koluje o něm hodně pověstí týkající se vekslování či hodinového hotelu, ale nic mu nebylo dokázáno. Ale ten kdo viděl zakladající sjezd Paroubkovy strany v "levném" Obecním domě, mohl spatřit "gorily", tak dobře známé z nočních podniků. Žádný z nich neměl pod stodvacet kilo a nikdo z nepozvaných se neodvážil o nepovolený vstup . 

Ale jsou i jiní sponzoři, jak napsali Hospodářské noviny v článku "Neúspěšný politik Paroubek. Sponzoři ale LEV 21 milují, poslali mu 43 milionů". Z článku se dozvíme, že Paroubkova strana (či spíše Paroubek), dostala za poslení dva roky od sponzorů 43 milionů, což ročně činí 20,9 milionů. Jediná strana která dostala víc je ODS. Přitom Paroubkova strana dosáhla v komunálních volbách neuvěřitelných 0,07%, a v celé republice má pouhých 14 zastupitelů!! Kdo jsou ti další sponzoři, kromě Bendy? Advokát Libor Kapalín věnoval celkem 11,3 milionů, jeho kolega z kanceláře Zbyněk Zacha dodal dalších 3.3 miliony.  Jen tak sami od sebe jak říkají. Zajimavé. Možná že dárci jsou jiní a tito pánové jsou jen kurýři. I tajemník strany Jaroslav Andres, majitel poradenské firmy Segnest, která nevydělává, sponzoruje stranu, 700 tísíci korunami, a platí 300 000,- nájem za sídlo své firmy v Radlické, kde sídlí Paroubkova strana. Další je stavební firma je TG TILLAR, s.r.o., která dodala půl milionu korun. Od letoška má nového majitele z Polska, kromě adresy v činžáku v pražské Libni firma žádné kontakty nezveřejňuje. I společnost Velantis, podnikající podle obchodního rejstříku ve stravování, obdrovala stranu 250 tisíci. Před dvěma týdny (článek HN je z 11.12.) ji koupil jistý Jiří Melichar z jihomoravských Staroviček. Zarostlý a špinavý podivín, který se živí sběrem odpadů. Před třemi lety zmizel a policie po něm načas vyhlásila pátrání.

V případě střelby na křtu Patoubkovy knihy, policie šla na jisto. Přítel, bývalý agent StB Bohumil Ďuričko, zastřelil mladého Václav Kočku, člena rodiny ovládající Matějskou pouť. To je svět Jiřího Paroubka. Co bude dál? Bude jako Miloš Zeman čekat na svou příležitost. Protože Jiří Paroubek nedokáže bez politiky žít. Takže o něm určitě ještě uslyšíme.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladislav Svoboda | sobota 3.1.2015 14:27 | karma článku: 25,77 | přečteno: 1619x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Sovětský svaz (Rusko) nese spoluzodpovědnost za miliony mrtvých v II. světové válce

V poslední době si někteří lidé, poznamenaní socialistickým školstvím, stěžují, že se přepisují dějiny. Já si naopak myslím, že nás ještě čeká hodně přepisování. Jedno z nich je úloha Sovětského svazu (Ruska) v II. světové válce!

7.5.2024 v 8:34 | Karma: 13,98 | Přečteno: 260x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

Po několika letech jsem se vrátil na idnes blog. Bohužel to co jsem měl připravení zmizelo a nahrávání nejde. takže opět idnes opouštím a budu se věnovat facebooku.

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53 | Přečteno: 406x | Diskuse| Miniblogy

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

Jednou z nejhorších polistopadových událostí byl podpis opoziční smlouvy. Kmotři ji pochopili jako svou nedotknutelnost, a že si mohou dělat co uznají za vhodné. Ne nadarmo se někde celou noc bujaře slavilo.

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

V roce 1990 se stal předsedou Československé strany socialistické mladý, velmi pohledný a ambiciózní Jiří Vyvadil.

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03 | Přečteno: 319x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

Privatizace byla příležitost pro veksláky, řezníky, zelináře a další, jak zlegalizovat své nelegální výdělky. Privatizace využili i cizinci, kteří nakupovali provozovny přes takzvané bílé koně.

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09 | Přečteno: 358x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Odpověď „západním štváčům“. Rusko se pustilo do taktického jaderného cvičení

21. května 2024  19:31

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití taktických...

Dle gest jsme srovnali, hlásil Havlíček. Poslanci při jednání hlásili skóre hokeje

21. května 2024  19:30

Poslanci stihli během úterní rozpravy nad novelou zákona proti praní špinavých peněz informovat od...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  19:17

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 273
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 1420x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik